A-tým čeká venkovní zápas, o další body vyjede bojovat do Svítkova

O prvním dubnovém víkendu odehrají mečouni předposlední venkovní utkání základní části. Minulý víkend měli od extraligového zápasu volno, nyní budou o důležité body bojovat ve Svítkově. Plzeňští hráči budou chtít navázat na úspěšné domácí utkání, Svítkov se ale bude snažit v domácím prostředí přerušit sérii proher. Na domácí hřiště v sobotu vyběhnou starší žáci, další den mladší žáci a B-tým.

CROSSDOCK Extraliga: HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Plzeň, sobota 6. dubna 2024 od 16:00

Tři kola před koncem základní části se mečouni nachází na předposledním místě, na deváté jim ale chybí jen dva body. Po nepříliš vydařené podzimní části vstoupili lépe do jarní, kde postupně dohání bodovou ztrátu na lepší pozice. V úvodním utkání vybojovali bod v utkání proti Pardubicím, v dalším porazili Dobřany po samostatných stříleních. Poté před svými fanoušky zvládli utkání s Prachaticemi (6:2). Poprvé nezískali žádný bod na jaře v Karviné (0:4), následně v prodloužení neuspěli v Letohradu. V minulém odehraném utkání už se zase radovali, když na domácím hřišti vyhráli s Hradcem Králové 7:2.

Svítkov má v základní části na programu už jen dva zápasy. Zatím je na páté příčce a v posledních soubojích se ještě bude snažit o lepší umístění. Do jarní části vstoupil v polovině února, kdy v prodloužení porazil Dobřany. Na to navázal výhrou v zápase proti Prachaticím (7:2) a od Karviné a Hradce Králové neinkasoval žádný gól. Poslední tři zápasy se ale svítkovským hráčům příliš nevydařily a nezískali ani jeden bod. Nejprve podlehli Kert Parku 3:7, Kladnu nevsítili žádnou branku a v minulém utkání prohráli s Hostivaří o gól.

Ve vzájemných zápasech se lépe daří Svítkovu. V minulé sezóně mečouni nevsítili žádný gól a také v letošním ročníku byli v podzimní části úspěšnější Východočeši. V plzeňské hale se prosadili už v první minutě, Plzni se podařilo srovnat, ale ještě v první třetině Svítkovští zase odpověděli. Druhá část byla na branky vyrovnaná a ve třetí se plzeňští hráči zase dotáhli. V prodloužení pak vystřelil druhý bod hostům Stromko.

Mečouni na jaře zlepšili také produktivitu. V posledním utkání zazářil Matěj Pavlíček a s jedenácti body vede týmovou produktivitu (2+9). Na straně Svítkova je nejproduktivnějším hráčem Jan Stromko, který vsítil sedm gólů a na dva nahrál. Lukáš Novotný je s úspěšností zásahů 92,6 % druhým nejlepším brankářem CROSSDOCK Extraligy.

Utkání můžete sledovat živě na Hokejbal TV2 nebo v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 6. dubna 2024

A-tým: Svítkov Stars Pardubice - Plzeň (16:00)
Junioři: Beroun - Plzeň (13:00)
Starší žáci: Plzeň - Suchdol nad Lužnicí (14:00)
Přípravka: Turnaj Třemošná (11:00)

Neděle 7. dubna 2024

Dorost: Suchdol nad Lužnicí - Plzeň (13:00)
Mladší žáci: Plzeň - Stříbro (14:00)
B-tým: Plzeň - Blovice (16:00)