Hodnocení víkendu: Junioři zakončili nadstavbu výhrou, v závěru základní části zvítězily i dorost a B-tým

V uplynulém týdnu bojovalo pět plzeňských týmů. Už ve čtvrtek zahájili nadstavbu starší žáci, kteří v Písku neuspěli. O víkendu junioři zakončili nadstavbovou část výhrou, ale přímý postup do play off si nezajistili. V posledním utkání základní části se také radovaly dorost a B-tým, jenž v této části sezóny neprohrál. Na domácím hřišti se představila i minipřípravka.


Junioři

Mečouni v posledním utkání nadstavby bojovali na domácím hřišti s Pardubicemi. Do zápasu vstoupili skvěle a ve druhé minutě už vedli o dvě branky. V první třetině se prosadili ještě jednou a v další části už měli čtyřbrankový náskok. Pardubickým hráčům se nedařilo snížit, naopak Plzeň si pojistila výhru a rozvlnila síť ještě čtyřikrát. Gólem a třemi asistencemi se na tom podílel Matěj Pavlíček, Ondřej Kočka vychytal čisté konto. Úspěšné utkání ale Plzni nestačilo k přímému postupu do čtvrtfinále a čeká ji předkolo.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: V sobotu k nám dorazil tým z Pardubic. Měli jsme jasný cíl, zvítězit za tři bod, přestože jsme neměli ve svých rukou, že postoupíme přímo do čtvrtfinále. Zápas se nám povedl zvládnout, přestože stále hra není ještě úplně ideální, ale s výsledkem jsme spokojení a z větší části také s předvedenou hrou. Přímý postup do čtvrtfinále se nám nepodařil, nicméně vyhlížíme Rakovník, se kterým začneme osmifinálovou sérii ve středu a zápas proti Pardubicím nám ukázal, že jsme na play off dobře připravení.

Sobota 27. dubna 2024: HBC Plzeň – HBC Pardubice 8:0 (3:0, 1:0, 4:0)
Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci odehráli v domácím prostředí poslední utkání základní části. Od úvodního vhazování uběhlo jen třicet tři vteřin a plzeňské hráče poslal do vedení Kraus. V šesté minutě na něho navázal Král a na další branku čekali diváci na začátek třetí třetiny. Tříbrankový náskok tam plzeňským hráčům zařídil Chán a po necelých třech minutách se prosadil také Kořínek. V závěru základní hrací doby ještě hosté využili přesilovou hru a jen tři vteřiny před koncem pak upravili skóre. Mečouni tak po skvělém výkonu došli k dalšímu vítězství.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Poslední zápas základní části měl s ohledem na postavení obou mužstev a bodový rozdíl velký význam. Naším jednoznačným cílem bylo uspět a posílit si tak druhou příčku jako výchozí do čtvrtfinálové série play off. V nadstavbě nás čeká ještě několik zápasů a sedmibodový náskok na třetí Kelty je příjemný. Zápas kluci zvládli velmi dobře. Úspěšný start do utkání a dvougólové vedení potvrdilo naší dobrou připravenost na tenhle důležitý duel. Ve druhé třetině jsme nebyli produktivní, ale za dobrý výkon a trpělivost jsme byli odměněni ve třetí části. Díky tomu jsme se dostali až do čtyřbrankového vedení. Soupeř sice vstřelil v poslední tříminutovce dvě branky, ale ty nemění nic na tom, že to byl velmi dobře odehraný zápas s důležitou výhrou. Těšíme se na následující nadstavbu, která startuje závěrečnou fázi sezóny.

Neděle 28. dubna 2024: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Do nadstavby skupiny A vstoupili už ve čtvrtek starší žáci, kteří vyjeli do Písku. Na hřišti soupeře inkasovali první gól ve čtvrté minutě, v další na to zareagoval Míča, ale zanedlouho rychle odpověděli zase domácí. Písečtí hráči také lépe začali druhou část a vedení navýšili třemi brankami. Dvě trefy pak zaznamenal Kořínek, ale dotáhnout už se mečounům nepodařilo. Naopak Písek si ve třetí třetině ještě pojistil výhru jednou brankou.

Komentář trenéra Michala Samce: Zápas v Písku pro nás byl varováním. Prakticky celý zápas jsme zaostávali za aktivně a dobře hrajícím soupeřem. Nedokázali jsme se dostat do tempa, byli jsme pomalí, nedůrazní, nedůslední a celkově většinu zápasu herně slabí. Štve mě to z toho důvodu, že většina hráčů hrála naprosto pod svoje možnosti. Věřím, že nás tato facka vrátí zpět na zem a nakopne nás do dalších zápasů, kde je nutné uspět.

Čtvrtek 25. dubna 2024: HC ŠD Písek – HBC Plzeň 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Podrobnosti o utkání

B-tým

K poslednímu souboji základní části vyběhl B-tým na hřišti Třemošné. V první třetině se mečouni ujali vedení, které v další části navýšili čtyřmi góly. V brankostroji pokračovali také ve třetí patnáctiminutovce a celkem se jim podařilo vsítit deset branek, o čtyři se postaral Kastner. Domácí jen jednou trefou skóre upravili a Plzeň tak v základní části ani jednou neprohrála.

Komentář Vlastimila Lokajíčka: Na Třemošenském retro povrchu jsme vytáhli retro vybavení a hrál se i poněkud retro hokejbal. Nic moc pohledného to opět nebylo. Rozhodla kvalita střelby, produktivita a poctivost v obranné fázi hry. Soupeř se držel půlku zápasu, pak jsme v druhé polovině druhé třetiny dali 3 góly a domácí odpadli. Více než vítězství 10:1 si ale cením toho, že jsme dotáhli do konce naprosto fantastickou sérii, kdy jsme celou základní část soutěže vyhráli bez ztráty jediného bodu. 16 zápasů, 16 vítězství! To jsem za svou dlouhou kariéru ještě nezažil. Teď se musíme rychle přepnout do play off režimu a od příštího víkendu postupně zápas po zápasu dojít co nejdál.

Neděle 28. dubna 2024: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň B 1:10 (0:1, 0:4, 1:5)
Podrobnosti o utkání

Minipřípravka

V domácím prostředí odehrála turnaj minipřípravka. Nejmladší mečouni měli početnou sestavu a byli rozdělení do dvou týmů. Před svými fanoušky se utkali se Suchdolem nad Lužnicí, Třemošnou a Horní Břízou.

Komentář trenéra Karla Otavy: Naše účast byla rozdělená na dva týmy. Co se týká úrovně hry, tak jsme hráli s celky, které měly vyspělé kluky. S jedním naším týmem bylo složité se proti nim prosadit. Druhý tým byl vyspělejší, kluci tam byli lepší a dosáhli lepšího výsledku. Bylo to o tom, jak byl rozložený poměr sil. Na klucích je ale vidět od začátku sezóny zlepšení. Děláme s nimi cvičení, která je rozvíjí a je to pak na zápasech vidět.

Program týdne:

Středa 1. května 2024

Junioři: Plzeň – Rakovník (11:00)

Sobota 4. května 2024

Junioři: Rakovník – Plzeň (10:30)
Starší žáci: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (14:00)
Přípravka: Turnaj Stříbro

Neděle 5. května 2024

Junioři: Plzeň – Rakovník (případné 3. utkání, 14:00)
Dorost: Plzeň – České Budějovice (11:00)
Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (11:30)