Hodnocení víkendu: Tři body pro muže a starší dorost, mladší dorost po bitvě padl

První zápasy za sebou mají muži a dorostenci. A-tým vcelku v poklidu přejel Sudoměřice pěti góly. Starší dorost nakonec v dramatu udolal Dobřany. Zvítězit se nepovedlo jen mladším dorostencům, kteří v bojovném duelu padli na hřišti Kertu.

A-tým

Soutěžní sezónu mužů otevřel duel se Sudoměřicemi. Po opatrném úvodu se domácí rozjeli a směřovali za povedeně sehranou partií. První gól nového ročníku měl na svědomí Lukáš Hanuš. Na toho navázal Jaroslav Pauer, který přidal ještě dvě asistence, dvoubrankový Martin Krch a nový kapitán Ondřej Malý. Brankář Jiří Návara navíc zavřel plzeňskou klec a tak se mečouni radovali z hezké výhry 5:0. Herní pohodu ze soboty se hráči Áčka pokusí přenést příští týden také na hřiště Mostu.

Komentář trenéra Michala Edla: „Začátek utkání byl takový nervóznější, což přisuzujeme dlouhé pauze. Po první brance jsme se uklidnili a náš výkon postupně narůstal. Jsem rád, že zápas zvládli Jakubové Vlasák a Šmucer, které postupně zapracováváme do týmu společně s dalšími hráči. A stejně tak jsem rád, že tým dal hned v úvodu třetí třetiny čtvrtou branku a tím umožnil podívat se do zápasu dalším spoluhráčům.“

Sobota 9. září: HBC Plzeň – SK Sudoměřice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Nejstarší mládežnický tým na úvod nového ročníku hostil blízké Dobřany. Plzeň začala zostra a natlačila se do soupeřova obranného pásma. Gól ale diváci v první třetině diváci neviděli. Většinu diváků ve velmi slušně zaplněné hale rozjásal až Majerův zásah v přesilovce. Vedení navýšil v 35. minutě Ulč, taktéž střelou v početní výhodě. Mečouni měli i nadále více ze hry, ale Dobřanům patřil závěr, když je nakopla kontaktní branka po domácí chybě. Brankář Šuhaj ale odolal veškerému náporu a domácí vyválčili tři body za těsnou výhru 2:1.

Komentář trenéra Tomáše Semery: „Do prvního zápasu sezony jsme chtěli vstoupit aktivně, určovat tempo hry a jít si za dobrým výsledkem. To se nám vcelku podařilo. V zápase jsme měli velice dobré herní momenty, ale i horší. To si myslím, že je ještě z nesehranosti, jelikož jsme na hřišti teprve 14 dní. Také musíme ještě zapracovat na zakončení, které nebylo úplně ideální. Zápas jako samotný se musel však divákům líbit. Hrál se atletický hokejbal. Myslím, že jsme šli vítězství více naproti a zaslouženě získali první tři body.“

Sobota 9. září: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Před týdnem na pražských Lužinách slavili prvenství v turnaji, v neděli sem plzeňský mladší dorost opět zavítal. Mečouni se střetli s domácím Kertem. Potkaly se dva silné a vyrovnané týmy. Nedal se čekat žádný brankostroj. Kert utkání na svou stranu dostal dvěma zásahy mezi 22. a 23. minutou, za hosty do přestávky korigoval stav Holeček. Bojovné utkání již další branky nenabídlo. Oba brankáři, jak domácí Šach, tak hostující Kojzar eliminovali další šance útočníků. První vzájemný zápas tak vyšel lépe Kertu. Plzeň o první body zabojuje za týden, znovu v hlavním městě, na hřišti Kova.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Oproti duelu z předchozího týdne si oba týmy vypracovaly více šancí. Všechny tři góly padly po povedených střelách. Bohužel z toho dvě do naší branky. Ve třetí třetině jsme měli ještě pár dobrých příležitostí ke srovnání, nicméně, v žádné z těchto šancí se nám nepodařilo dostat míček za záda brankáře domácích.

Neděle 10. září: HC Kert Park Praha - HBC Plzeň 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 16. září
  • A-tým: Most – Plzeň (15:00)
  • Starší dorost: Olomouc - Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:00)

Neděle – 17. září
  • Starší dorost: Č. Třebová - Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Kovo Praha - Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Blatná - Plzeň (11:00)