Druhý domácí zápas v sezóně. Do Plzně přijede posilněný Rakovník

Na Košutku v sobotu odpoledne dorazí celek Rakovníku, jehož kádr před sezónou vyztužila zvučná jména zkušených hráčů. Oba týmy mají o motivaci postaráno. Plzeňský A-tým dostane příležitost složit reparát po nevydařeném zápase v Mostu, soupeř zas během úvodních dvou kol nezískal ani bod.

HBC Plzeň – HBC Rakovník, sobota 23. září od 16:00!

Raci loni absolvovali první ročník mezi hokejbalovou smetánkou. Vytoužený postup do soutěže jim ovšem poněkud zhořkl. Po těžkém úvodu se, zejména na jaře, z týmu vytratila pohoda, na povrch vypluly interní spory a s tím šly dolů i výkony. Nakonec z toho všeho bylo poslední místo a zisk 15 bodů z dvaadvaceti utkání. Rakovničtí se již nechtěli držet v extralize a tak preferovali sestup do 1. ligy. Ta však nevyprodukovala ani jednoho z finalistů, kteří by měli zájem hrát nejvyšší soutěž, a tak Rakovníku de facto nezbylo nic jiného, než se zapojit do CROSSDOCK extraligy hokejbalu.

Ve středních Čechách by rozhodně nechtěli opakovat průběh sezóny minulé! I proto v jejich kádru nalezneme několik zajímavých posil. Kádr Raků doplnila trojice mistrů světa z roku 2009. Červenobílý dres oblékají Slavomír Švancar, Michal Trčka, Jan Střeska. Hokejbalisté, které jsme znali z působení v Mostu, Kladnu potažmo Vlašimi, nabídnou obrovskou porci zkušeností. I přes vyšší věk jsou stále platnými hráči. Připočtěme staronovou tvář Jana Pospíšila. Rakovnický srdcař patří k nejlepším obráncům na světě a letos v červnu absolvoval své páté mistrovství světa. Na soupisce také nalezneme exreprezentanta Milana Schnaubelta, který se na Kladně nerozloučil úplně v dobrém.

Nyní přejděme k výsledkům Rakovníku v již zahájené sezóně. Los byl ke Středočechům poměrně krutý. Na úvodní dva duely jim přisoudil extraligové šampiony z poslední doby. Tedy Kladno a Pardubice. Na Kladně drželi svěřenci krok s protivníkem pouze jednu třetinu, Alpiq si došel pro vítězství 4:1. Mnohem lepší úvod zažil Rakovník s pardubickým Autosklem. Po 15 minutách vedl doma 2:0 a vše se zdálo být na správné cestě ke třem bodům. Jenže Východočeši v další třetině vsítili hned čtyřikrát a po závěrečné siréně tabule ukázala stav 3:5 ve prospěch Pardubic.

Plzeňané načali nový ročník hladkým vítězstvím 5:0 nad Sudoměřicemi. Plzeňské diváky i trenéry navrch mohla těšit pohledná hra hokejbalistů v dresu s mečounem na hrudi. Uplynulé kolo ale mnoho radosti nepřineslo. Debakl 2:6 v Mostu se rozhodně nečekal. Mečouni by se tak rádi vrátili na vítěznou vlnu. Na poslední domácí duel s Rakovníkem vzpomínají jistě v dobrém. V listopadu minulého roku jej porazili 9:0! Dva hlavní strůjci zmíněného vítězství ale budou chybět. Hattrickem se tehdy zaskvěli Adam Vágner a Michal Průcha.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 23. září
  • A-tým: Plzeň - Rakovník (16:00)
  • Starší dorost: Písek - Plzeň (11:00)

Neděle – 24. září
  • Mladší dorost: Plzeň - Prachatice (13:00)
  • Starší žáci: Kovo Praha - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: České Budějovice- Plzeň (13:30)