Chtěl bych se dostat do reprezentace U14, hlásí talentovaný bojovník Dan Král

V týmu starších žáků pravidelně sbírá body celá řada hráčů. Tím nejproduktivnějším je ale po prvním jarním kole Dan Král. Mladý útočník se třemi trefami podílel na posledním vítězství v Prachaticích a jednou by se rád dostal do plzeňského Áčka.

Dane, v sobotu jste otevřeli jaro výhrou 8:0 v Prachaticích. Hrálo se prakticky na jednu branku. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?
Byl to skvělý start do jarní části. Pevně doufám, že se nám bude takhle dařit po celý zbytek sezóny.

Ty sám jsi vstřelil tři branky. Dokázal bys je čtenářům popsat?
První gól jsem vstřelil v první třetině po přihrávce od Dana Tyrše. Druhý gól následoval ve druhé třetině, kdy jsem vyběhl z rohu a zamířil k levé tyči. třetí gól jsem vystřelil z brejku.

Příští týden vás opět čekají Prachatice, poté šňůra čtyř zápasů venku. Bude to pro tým starších žáků těžká zkouška nebo bys řekl, že venku umíte hrát stejně dobře, jako doma?
Podle mého názoru hrajeme výborně doma i venku.

V letošní sezóně jsi velmi produktivní. Po dvanácti zápasech máš na kontě 23 bodů (12+11). Kde bys viděl příčinu? Je to „jen“ forma letošní sezóny nebo například díky kvalitní přípravě?
Určitě je to díky kvalitní přípravě pod vedením trenéra Václava Tůmy.

Na konci února jsi absolvoval Challenge Cup v Přelouči v dresu reprezentační čtrnáctky. Na turnaji oblékla reprezentační dres také čtveřice tvých spoluhráčů (Lukáš Kopal,Tomáš Krejčí, Matěj Pavlíček, Daniel Tyrš). Jak bys celý kemp hodnotil?
Na Challenge Cupu se mi velmi líbilo, turnaj byl perfektně zorganizovaný. Spolu s týmem „červených“ jsme se nakonec umístili na třetím místě.

Kdy a jak si s hokejbalem začínal. Pamatuješ si na své začátky?
Hokejku jsem držel prakticky od tří let, v sedmi potom začal hrát za žáky Tatranu Třemošná. Minulý rok jsem hostoval ve Stříbře a poté přestoupil do Plzně.

Jaké jsou té hokejbalové cíle do budoucna?
Tento rok bych se chtěl dostat do reprezentace U14 a po starším dorostu se dostat do A-týmu Plzně.