Hodnocení víkendu: Kolaps A-týmu a vítězná mládež

První dubnový víkend přinesl pěkné počasí a líté hokejbalové bitvy. A-tým po mizerném výkonu padl s Letohradem. Starší dorost zakončil základní část jasnou výhru, mladší dorostenci slavili vítězství v derby. Vítězné, ne však příliš povedené, duely mají za sebou žákovská družstva.

A-tým

Nepovedený duel má za sebou plzeňský A-tým. Hokejbalovou halu totiž vybrakovali letohradští Jeleni. Na brzký gól Krále zareagoval v první třetině Pejchar, jenže soupeř si vzal vedení zpět šťastnou trefou v přesilovce chvíli před první sirénou. Místo plánovaného vyrovnání ale přišel kolaps a další dvě inkasované branky. Aktivní Letohrad v poslední třetině zabetonoval své obranné pásmo a obětavou hrou si došel pro výsledek 2:6. Boje o lepší příčky do play-off se tak opět dramatizují.

Komentář trenéra Michala Edla: Zapas byl logickým vyústěním zápasů s Pardubicemi a Mostem. Dostali jsme facku a je jen na nás jak k tomu přistoupíme. Buď budeme jen mluvit a stačí nám postup do play off a nebo budeme rýt nosem v zemi, a pak snad dostaneme ještě šanci.

Sobota 7. dubna: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Plzeňané ve Stříbře potvrdily suverenitu v základní části, kterou ovládli. Proti dvanáctému týmu soutěže šli brzy do vedení. Hosté neustále podnikali útočné výpady se střídavými úspěchy. Proti nepočetnému soupeři se jim podařilo vyladit mířidla zejména ve třetí třetině, ve které vstřelili hned pět branek a celkově se radovali z výhry 9:0. Hattrickem přispěli Lokajíček a Vobruba. Nyní má starší dorost Plzně dva týdny pauzu a počká si na čtvrtfinálového soupeře.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Poslední zápas základní části jsme chtěli odehrát v klidu, s radostí a především bez zranění. To jsme zvládli, zápas se hrál na jednu branku a škoda jen těch spousty neproměněných příležitostí. To už je ale pryč a pro nás teď začíná příprava na "novou" soutěž, začíná se od nuly a je potřeba se co nejlépe připravit na prvního soupeře.

Sobota 7. dubna: HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 0:9 (0:2, 0:2, 0:5)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Famózní start pomohl mladšímu dorostu k dalšímu vítězství. V hale hostili rivala z Dobřan a Plzeňané prokázali skvělou formu. Do vedení je již ve 24. sekundě poslal Svoboda. To rozhodně nebylo vše. Dobřanský gólman v prvních minutách prakticky jen lovil míček z branky. V šesté minutě vedli domácí již 4:0. Ve druhé třetině sice zvolnili a náskok se ztenčil na dvě branky. Třetí část si ale Plzeňané pohlídali a mohli slavit výhru 6:2.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Uzavřeli jsme třetí část soutěže tak, jak je v posledních zápasech u týmu obvyklé. Nicméně, oproti posledním dvěma zápasům jsme nebyli tak důslední v obraně, to by proti soupeřům jako Kert a Suchdol byl problém. Vyzdvihnout si zaslouží i přes dva obdržené góly Libor Kojzar, který nastoupil do utkání s horečkami. Dostane prostor k plnému uzdravení aby byl na nedělní mač s Kertem opět fit.

Neděle 8. dubna: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 6:2 (4:0, 0:2, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Po bojovných výkonech si slabší duel vybrali starší žáci. Ti byli v Blatné jasným favoritem, jelikož první dva vzájemné duely skončili jasnou výhrou Plzně. Mečouni ovšem od třetí minuty prohrávali. Skóre 1:0 vydrželo poměrně dlouho, jelikož se hosté rozjížděli pomalu, navíc je trápila produktivita v zakončení. Trefy Pavlíčka a Krále před druhou sirénou ale zvrátily vývoj duelu. Ve třetí třetině přidali hosté ještě dva góly a pojistili si tak vítězství.

Komentář trenéra Václava Tůmy: Tentokrát se nám vstup do zápasu nepovedl a celou první třetinu jsme takříkajíc proflákali. Proto se také domácí, kteří bojovali o každý míček, po zásluze dostali do vedení. Od druhé třetiny se naše hra zvedla, ale poměrně dlouho nám trvalo, než jsme proměnili nějakou z mnoha šancí. Podobný obrázek hry byl i ve třetí třetině, kdy jsme se dostávali do šancí, ale proměnili jsme jich docela málo. Soupeř už ale v poslední části nebyl pro naši branku tak nebezpečný, takže jsme si odvezli vítězství.

Neděle 8. dubna: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Po měsíci přivítali mladší žáci na Košutce soupeře z Českých Budějovice. Zápas začali velmi dobře. Hra se odehrálas převážně ve třetině soupeře a po první třetině měla Plzeň příjemný tříbrankový náskok, o který se postarali Obr, Beneš a Baxa. Poté ale domácí ubrali a na jejich hře to bylo znát. Mečouni se poměrně trápili a hosté byli aktivnější. Trenéři tak museli sáhnout ke změnám v sestavě. Přesto nakonec mečouni zvítězili, a to poměrem 5:3.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Diváci mohli shlédnout rozdílné výkony našeho týmu. V první třetině jsme soupeře zatlačili do jeho obranného pásma a pěkným uvolňováním a zapojením obránců jsme se dostali do třígólového vedení. Od druhé třetiny si však někteří útočníci mysleli, že se už nemůže nic stát. Pedagog toho využil ke snížení skóre. Soupeř od té chvíle byl nebezpečnějším. Až stažením na dvě formace ve třetí třetině se mečouni dostali zpět do herní pohody a utkání dovršili do zdárného konce. Svůj první zápas za mladší žáky odehrál přípravkář Matěj Homola.

Sobota 7. dubna: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 5:3 (3:0, 0:1, 2:2)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 14. dubna
  • A-tým: Kovo Praha – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Prachatice (13:00)

Neděle 15. dubna
  • Mladší dorost: Plzeň – Kert Park (14:00)
  • Mladší žáci: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (12:30)