V jaké pozici půjdou mečouni do play-off? Rozhodne domácí duel s Hradcem

Nesmírně zajímavou koncovku základní části si připravila CROSSDOCK extraliga. Během devatenácti kol týmy zažily mnoho vzestupů a pádů, díky nimž se v posledním kole hraje o hodně. Týmy na třetím a sedmém místě dělí pouhé dva body! Na Košutce se v sobotu dva celky z této skupiny.

HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988, sobota 21. dubna od 13:00

Čtvrtý Hradec Králové, 31 bodů. Šestá Plzeň, 31 bodů. Karty jsou rozdané jasně. Poražený začne play-off na hřišti soupeře, naopak vítěz se výrazně přiblíží ke komfortu v podobě vynechání cestování k úvodu čtvrfinálové série. Situace je celkově zamotaná. Třetí Letohrad se dopředu určitě neposune a je jasné, že minimálně jedním týmem okolo bude přeskočen. Jeleni totiž odehráli již dvacet zápasů a v posledním kole mají volno. O třetí, potažmo čtvrté místo bojují ovšem také Pardubice a ústecká Elba. Roli tak v konečném zúčtování můžou hrát také vzájemné zápasy, stejně tak každý vstřelený gól či fantastický zákrok brankáře.

Hradec do Plzně pocestuje po vítězství v derby nad Pardubicemi, které má pod Bílou věží jistě svoji váhu. Při vítězství 3:1 se rozhodujícím gólem a jednou asistencí blýsl Jakub Král, jeden z hradeckých mladíků a zároveň člen juniorské reprezentace. Vytáhlý útočník je produktem svítkovské líhně, ovšem prvoligový klub z Pardubic před letoškem navázal spolupráci právě s Hradcem Králové. Dres s pirátem obléká také nestárnoucí duo Novák-Bacovský, které má pevně v rukou týmové otěže. Stejně tak zkušený trenér Pavel Biegl, který mužstvo před sezónou dovedl k vítězství v Českém poháru. V Hradci Králové tak s jistotou brzy zapomněli na skalp rivala a plně se soustředí na zápas v plzeňské hale. V Hradci se v letošní sezóně sešel zdravý mix zkušeností a dravého mládí. Před play-off navíc tým posílil o Tomáše Rudu z pražského Kova, který vyztuží obranné řady.

Mečouni v uplynulém hracím kole porazili pražské Kovo na jeho hřisti a po facce s Letohradem brali důležité body. Trenéry mohly těšit například dvě proměněné přesilovky, obětavá obranná hra nebo debut mladého Matěje Votípky, který si letos kroutí premiérovou sezónu ve starším dorostu, ovšem na Palmovce zaujal a uvidíme jej i v sobotním duelu. Plzeňané by se rádi vrátili k výkonům z domácích duelů proti Kertu a Kladnu, poté se jim v domácím prostředí již tolik nedařilo. K nadcházejícímu duelu se vyjádřil také Jaroslav Pauer. „Bude to těžký zápas. Jak my, tak Hradec potřebujeme body, abychom se umístili co nejlépe a začínali jsme play off doma. Pro diváky to bude podle mě pěkné utkání. Bude to taková zkouška naší cesty před vyřazovacími boji,“ nechal se slyšet nejproduktivnější hráč týmu.

Pauer nasbíral 15 bodů (8+7) a spolu s dvojicí Kavalír, Vodrážka jako jediný odehrál všechny zápasy. Na druhé straně vede týmovou produktivitu již zmíněný Petr Novák (10+12).

Utkání začíná netradičně ve 13:00, ve stejný čas se hrají také všechna ostatní extraligová utkání.

Utkání můžete sledovat také v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 21. dubna
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Hostivař (10:30)

Neděle 22. dubna
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)