Play off začíná! Mečouni jdou na Letohrad

Dlouho očekávaný vrchol sezony právě přichází. Hokejbalisté Plzně skončili po základní části na třetím místě tabulky a ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů se střetnou se šestým Letohradem, jemuž mají co oplácet. Přijďte proto v sobotu a v neděli podpořit Plzeňany, to nejen A - tým!

HBC Plzeň - SK Hokejbal Letohrad, sobota 28. dubna od 16:00, neděle 29. dubna od 11:00!

Až teprve v posledním kole základní části se definitivně rozhodlo o tom, jaké dvojice se utvoří do vyřazovacích bojů. Mečouni porazili v domácím prostředí vysoko Hradec Králové a po zaváhání soupeřů se vyhoupli až na třetí pozici. Letohrad měl naopak své utkání už předehrané, takže jen vyčkával, jak vše dopadne.

V letošní sezoně se Letohradu daří na mečouny. Obě utkání dopadla ve prospěch Východočechů, kteří na domácím hřišti uspěli nejprve poměrem 4:1, aby si následně odvezli všechny body i ze západu Čech, kde zvítězili vysoko 6:2. V domácím táboře proto budou chtít zmobilizovat všechny své síly a oplatit svému soupeři předchozí porážky.

Těšit se navíc fanoušky obou týmů mohou na nové tváře. Jak to bývá, někteří hokejisté se po konci sezony ve svých klubech ještě stěhují do hokejbalových týmů. Týká se to i obou nynějších týmů. Dle informací by měl Západočechy posílit útočník plzeňských indiánů Jan Schleiss, již několik utkání odehrál za Plzeňany obránce Slavie Jan Holý. Palebnou sílu Letohradu už vyztužil liberecký Zdeněk Král, který pálil ostrými na farmě v Benátkách a své umění už prokázal i na hokejbalovém hřišti. Za sedm duelů posbíral 8 gólů a 3 nahrávky a plzeňská obrana se opravdu má čeho obávat.

Letohrad se ve své produktivitě spoléhá na Ondřeje Luxe, který je se 14 body nejproduktivnějším hráčem Východočechů. Hned za ním je ale už zmiňovaný Zdeněk Král, jenž razantně zvýšil potenci svého mužstva. Na domácí straně se o bodové přísunu stará Jaroslav Pauer a Daniel Pejchar.

Favorit této série se hledá opravdu těžko. Utkání v základní části dopadla sice ve prospěch Letohradu, ale v play off proti sobě narazí ve složení poměrně obměněná mužstva, kterým mohou nové posily razantně zvýšit postupové šance.

Sobotní utkání začíná ve 16:00, nedělní zápase je na programu od 11:00.

Sobotní utkání můžete sledovat také v online přenosu zde.

Nedělní utkání můžete sledovat také v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 29. dubna
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Písek (11:00)
  • Mladší dorost: Prachatice – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Suchdol (13:00)
  • Mladší žáci: Prachatice – Plzeň (11:00)

Neděle 29. dubna
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Písek (14:00)