Cílem je navázat na úspěch z minulého roku, sní o medaili Marek Reiser

Rychlonohý útočník Marek Reiser je letos kapitánem mladšího dorostu. Šikovný forward s číslem 11 jde svým spoluhráčům příkladem a letos ještě ani jednou nenavštívil trestnou lavici! Za své výkony byl odměněn také povoláním k zápasům play-off vyšší kategorie. V první řadě jej ale láká medaile v extralize MD.

V uplynulém kole jste vítězili v Suchdolu nad Lužnicí, na půdě lídra tabulky. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?
Co se týče mého osobního výkonu nejsem s ním i přes vstřelení branky spokojen, zejména kvůli svému nedávnému zranění kvůli kterému jsem trochu vynechával osobní souboje. A trochu déle jsem se zase dostával do zápasového rytmu.

Dle slov trenéra to měla být generálka na semifinálový turnaj, ne vše se ovšem povedlo. Rozjížděli jste se pomaleji. Musel trenér zvýšit hlas, abyste takříkajíc „začali jezdit“ ?
Zápas nám už od začátku nevyšel podle představ, sice jsme šli brzy do vedení, ale soupeř nám po vstřelení gólu další šance již nepovolil. Do druhé třetiny jsme i po “křiku trenéra” vstoupili úplně jinak začali hrát aktivně a dávat více branek a i tuhle třetinu vyhráli. Ve třetí třetině byl hlavní úkol udržet nervy na uzdě a nepustit soupeře k žádným vyloženým šancím, což se dařilo i díky soupeřově chybách v defenzívě a laciných faulech. Jsem rád že,jsme tento těžký zápas zvládli.

Načali jsme semifinálový turnaj. Můžeš čtenářům osvětlit, jaký bude formát a jaký je klíč k postupu do finálového turnaje?
Semifinálový turnaj absolvuje šest týmů. Týmy budou rozděleny do dvou skupin, kde bude hrát každý s každým. Třetí týmy ve skupině končí. První a druhé týmy se utkají křížem s týmy ze druhé skupiny. Do finálového turnaje postupují pouze vítězové tohoto boje.

Duely budou jistě náročné a mnohé mohou rozhodnout nerovnovážné situace. Jak momentálně zvládáte přesilovky a oslabení?
Přesilovky a oslabení budou rozhodovat zápasy . Přesilovky jsme celý rok pilovali a určitě v nich vidím sílu našeho týmu . Oslabení jsme většinu času také zvládali . Každopádně by bylo nejlepší kdyby jsme byli co nejméně vylučování .

Letos plníš roli kapitána. Trvalo ti dlouho, než si se sžil s touto pozicí nebo vše proběhlo bez problému?
Ani ne s touto rolí jsem se sžil celkem rychle. Hodně mi pomohli spoluhráči kteří jsou zde druhým rokem stejně jako já a pomáhají mi tým ukočírovat. Za to bych jim chtěl poděkovat.

Tvé stabilní výkony ti vynesly nominaci také k zápasům play-off staršího dorostu. Dokázal ses adaptovat bez problémů ve vyšší kategorii?
Jakákoliv účast v sestavě SD v základní části mě potěšila, o to víc i to, že si mě a Romana Poláčka vybral trenér Semera i do vyřazovacích bojů. Myslím si, že jsme se dokázali adaptovat celkem dobře, i když opravdu úroveň, rychlost a tvrdost zápasů je o něčem jiném než u zápasů mladšího dorostu.

Při pohledu na tvé statistiky vidíme jedno unikum. Pravidelně sbíráš body (12+20) a zároveň si za 24 utkání nebyl ani jednou vyloučen. Jsi na tohle pyšný?
Individuální statistiky, které mám, mě těší. Mohl jsem ale určitě mít ještě lepší. Důležitější je samozřejmě týmový úspěch, na kterém mi jako kapitánovi záleží ještě o trochu více. Také vím, že na trestné lavici moc týmu nepomůžu, takže se snažím hrát čistě a bez zbytečných faulů.

Závěrečná otázka. Kdy a jak si s hokejbalem začínal a jaký je tvůj sportovní cíl?
Mé hokejbalové začátky se odehrávaly asi v první třídě na zdejší 4. Základní škole. V tomto období byla postavena hala takže i to mě trochu přimělo k hraní .K hokejbalu mě dovedl můj třídní učitel na prvním stupni a také můj první trenér pan Henrich. Moje nejbližší cíl je umístit se s týmem na medailových pozicích a navázat tak na úspěch z minulého roku. Do budoucna tak nahlédnout do reprezentace a probojovat se do kádru A-týmu.