Dorostenci jdou do boje! Starším začíná finále, ti mladší o něj budou bojovat

Těžké zkoušky, potažmo hokejbalová maturita čeká o víkendu na dorostenecká družstva HBC Plzeň. Plzeňští mladíci stále bojují v dorosteneckých extraligách. Starší dorost vyzve ve finále Pardubice, série začíná na Košutce dvěma zápasy. Mladší dorost se vydá na Vysočinu, kde jej čeká semifinálový turnaj.

Starší dorost

Bitvu jako řemen slibuje finále extraligy staršího dorostu. Cestu play-off si k boji o titul proklestila dvojice nejlepších týmů ze základní části. Mečouni ve dvaadvaceti duelech nasbírali 63 bodů, druhé Pardubice o pět bodů méně. Plzeň si poradila v play-off s Pískem a poté s Hostivaří, Autosklo ukončilo sezónu Dobřanům a Hradci Králové. Obě semifinálové série skončili v nejkratším možném termínu.

Finalisté spolu sehráli jediný vzájemný duel. Napínavou bitvu musela rozseknout až samostatná střílení a v nich se radovali Východočeši, stali se tak jediným přemožitelem Plzně v základní části. To vše se ale maže a finále začnou oba celky s čistý štítem.

A co k finále říká lodivod týmu Tomáš Semera? „Je to tu, finále. Zápasy, pro které jsme makali a připravovali se celou sezónu. Jsme připraveni! Bude to boj o každý metr, ale zároveň nejlepší mládežnický hokejbal. Náš cíl je stále jen jeden,“ nechal se slyšet bývalý gólman A-týmu, který má s finále rovněž zkušenosti.

Program zápasů:

Sobota 2. června: Plzeň – Pardubice (16:00)
Neděle 3. června: Plzeň – Pardubice (13:00)

Mladší dorost

Druhé místo ve skupině B extraligy mladšího dorostu znamená místenku na semifinálový turnaj, který o víkendu hostí Světlá nad Sázavou. Šestice týmů změří sílu a pouze dva celky se kvalifikují na turnaj finálový. Bude se hrát následujícím způsobem. Na Plzeň čekají dva zápasy ve tříčlenné skupině. První a druhý tým postupují do semifinále, které se odehraje křížem s týmy z druhé skupiny, finálový turnaj si zahrají pouze vítězové těchto duelů.

Mečounům se na jaře dařilo a odehráli několik velmi povedených zápasů a ukázali sílu týmu. Ve skupině na ně čekají duely proti Kyjovu a Mladé Boleslavi. A jaké jsou týmové ambice směrem k turnaji ve Světlé? „Potvrdit výkonnost, zejména tu jarní. Když to takto zvládneme, zahrajeme si i finálový turnaj, o tom nemám pochybnosti. Kvalitu tým dokázal ve velkém množství zápasů. Věřím svým hráčům,“ prohlásil v dotazníku pro web hokejbal.cz trenér týmu Josef Kadaně.

Program zápasů týmu ve Světlé nad Sázavou:

Sobota – 2. června
  • Mladá Boleslav – Plzeň (11:00)
  • Plzeň – Kyjov (19:00)

Neděle 3. června
  • V případě pokračování v turnaji semifinále (10:30 / 13:00)