Pilsen Cup 2018 - představení účastníků

Již v pátek odstartuje mládežnický turnaj Pilsen Cup. Letošní ročník je specifický v tom, že v Plzni budou soupeřit dvě kategorie. Hrát se bude nejen v hokejbalové hale, ale také ve Štruncových sadech.

Kategorie U15
  • HBC Plzeň, SHC Belpa 1107, West Coast Express, 1. EV Weiden, MŠK Spišská Belá, Česká republika U14

Kategorie U17
  • HBC Plzeň, West Coast Express, 1. EV Weiden, Gajary Flames

West Coast Express

Kanadská družina se opět vrací do Plzně. Stálice v podobě West Coast Express opět ukáže zámořský hokejbal, a to v obou kategoriích. Atleticky vyspělí kanadští mládenci z oblasti Vancouveru se jistě budou ucházet o celkové prvenství. Gary Slavin přiveze neokoukané tváře i staré známé. Mezi staršími uvidíme také například Dylana Smaila nebo Trevora O´Reillyho, kteří zářili na loňském turnaji.

1. EV. Weiden

Také němečtí mladíci jsou stálicí Pilsen Cupu. Weiden, pod vedením českého trenéra Petra Hampla, vždy po sezóně zahodí brusle a skočí rovnou do hokejbalových vod. Sportovci z malebného bavorského městečka na loňském turnaji obsadili páté místo. Tým Weidenu se zřejmě nebude řadit k favoritům, ovšem vždy se v průběhu turnaje zlepšoval.

SHC Belpa 1107

Tradiční švýcarský klub si hokejbalový divák pamatuje jak z turnajů mužů, tak z těch mládežnických. A-tým Belpy v únoru startoval na Pilsen Challenge, mládežníci SHC se objevili na loňském Marlins Cupu. Tým, který se v Plzni představí, se navíc stal ve své kategorii švýcarským mistrem! Belpa je navíc líhní talentů švýcarského hokejbalu. Je tedy velice dobře možné, že minimálně o části kádru, který se v Plzni představí, ještě uslyšíme.

Česká republika U14

Reprezentační čtrnáctka přijede na turnaj počtvrté. Mladé hokejbalové naděje, které možná jednou obléknou dres juniorských či seniorských reprezentací, připravuje pro další cestu Martin Komárek. Zkušený trenér, který kromě reprezentační čtrnáctky vede také hokejbalový svaz, do Plzně přiveze tři brankáře a 20 hráčů do pole. Někteří z nich se za dva týdny představí také na Světovém poháru ve Zlíně a v Přerově v dresu České republiky U15.

MŠK Spišská Belá

Spišská Belá přiveze do Plzně výběr U15. Ani dlouhá cesta vlakem zpod Tater neodradí celek od účasti na turnaji. Klub má kontakty s českým hokejbalovým prostředí. Ať už turnajové s pražským Fair Cupem nebo se zimním pohárem místostarosty mladších žáků v Plzni nebo soutěžní. Družstvo Belé evidoval svého času ve svých soutěžích i českomoravský svaz hokejbalu. Povede se svěřencům Miroslava Burdíčka získat medaile?

Gajary Flames

Vítězové loňského ročníku sestaví tým v kategorii U17. Rovněž Gajary jsou turnajovou stálicí. Parta okolo Stanislava Liba vždy působí velmi jednolitě a zvedá atmosféru turnaje. Gajary se účastní několika turnajů, ať už v Čechách nebo na Slovensku. Dres Flames obléká každým rokem celá řada šikovných hráčů, kteří danou kategorii přesahují. Příkladem může být Matěj Čulen, který již v patnácti letech okusil slovenskou extraligu v dresu Skalice.

HBC Plzeň

Domácí klub bude na turnaji startovat v obou kategoriích. Starší žáky, jejichž trenérem bude na Pilsen Cupu Dan Král, čeká pět zápasů ve skupině a poté jeden o umístění. Starší žáci letos nepostoupili na finále MČR SŽ a budou si tak chtít spravit chuť. To mladší dorost, který odehraje o dva zápasy méně, přivezl uplynulý víkend stříbrné medaile a pro tým tak turnaj bude závěrečnou tečkou. V kádru budou mít plzeňští dorostenci také dvojici hráčů z pražského Kertu.