Hodnocení víkendu: Áčko začalo dvěma výhrami

Úvodní hrací víkend za sebou mají hokejbalisté A-týmu. Ve dvou bojovných utkáních se jim podařilo nastřádat šest bodů a do nového soutěžního ročníku tak vstoupili tou správnou nohou. V akci byli také mladší žáci na turnaji v Praze, kde skončili třetí. Reportáž z jejich počínání přineseme v samostatném článku.

A-tým

V úvodním duelu sezóny mečouni hned v první minutě prohrávali. Soupeř se dostal na koně také díky početním výhodám. Trefy Jiřího Benedikta a Davida Pokorného ale zvrátily vývoj duelu. Ústecký Kváš však při výhodě dvou mužů v poli skóre srovnal. Vyrovnanou bitvu nakonec rozhodl přesilovkový zásah Lukáše Hanuše v 36. minutě. Závěr zápasu si mečouni pohlídali a slavili první tři body.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Čekali jsme náročné utkání po přípravě. Ústí jsme sice viděli na Kladně, ale Elba přijela s úplně jiným týmem, než co se představil na turnaji. Začátek zápasu se nám nepovedl, po hrubé chybě na červené čáře jsme inkasovali. Do konce první třetiny jsme se ale dokázali dvěma góly vrátit do zápasu. Poté tempo trochu opadlo, soupeře jsme dostali do hry kvůli našim vyloučením. Jedno také potrestal. V poslední třetině to bylo vyrovnané utkání, vítězný gól jsme ale dali my a zbytek zápasu jsme si pohlídali.

Sobota 1. září: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Nováček v sobotu uzmul bod na hřišti mistra, na Košutce mu ovšem pšenka nekvetla. Plzeňané si vydobili tříbrankový náskok, podceněním situace v obraně ovšem současně s první sirénou inkasovali. Studená sprcha pak domácí polila po úvodním vhazování druhé části, když Kráčina inkasoval z půli hřiště. Klid na hokejky vrátil mečounům Malý zásahem v přesilovce. Na konečných 5:2 chvíli po něm zvýšil svým druhým gólem Valenta a druhé vítězství sezóny bylo na světě.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Karviná jako nováček vůbec nepůsobila, zejména poté, co v sobotu uhrála bod na Kertu. Nám se ale podařilo dostat do tříbrankového vedení. Poté ale přišla hrubá chyba v poslední vteřině první třetiny a hosté snížili. Následně hned po přestávce úspěšnou střelou po červené po úvodní buly se hosté dostali do hry. Nás potom zpátky do hry dostala karvinská vyloučení. Když jsme šli opět do náskoku, hrálo se nám lépe a výsledek 5:2 jsme neztratili.

Neděle 2. září: HBC Plzeň – HbK Karviná 5:2 (3:1, 2:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 8. září
  • A-tým: Sudoměřice – Plzeň (16:00)
  • Dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (14:00)

Neděle 9. září
  • Junioři: Kert Park Praha – Plzeň (11:00)