Hodnocení víkendu: Muži za tři body, vítězné vstupy žáků

Uplynulý víkend vyslal do bojů kromě mužů a dorostenců také žákovská družstva. Ta začala sezónu vysokými výhrami. Dařilo se také dorostencům, kteří zvítězili s čistým kontem. Výhru slavil také A-tým. Pouze junioři neuspěli v Pardubicích.

A-tým

Mečouni začali rychlým přesilovkovým zásahem Krcha, stejný scénář se opakoval v úvodu druhé třetiny. Od tohoto momentu ovšem domácí polevili. Most, který se do té doby dostával do šancí spíše sporadicky, využil dvě nabídnuté přesilové hry a začínalo se znovu. Před druhou sirénou ale zkompletoval hattrick Martin Krch. Za stavu 3:2 si oba týmy vytvořily mnoho šancí. Brankou skončila až úspěšná střela Jiřího Benedikta, který uzavřel na konečných 4:2.

Komentář manažera Josefa Kadaněho: Očekával jsem tuhý boj, protože tenhle tým Mostu má velkou kvalitu. Začátek byl dobrý, koncentrovaný. Výrazně jsme ubrali po našem druhém gólu. Nastala pasáž, kdy jsme byli vyloženě mizerní.
Po vyrovnání jsme hráli chvíli jen na dvě lajny a snad to pomohlo. Třetí třetina už byla zase celkem dobrá, jen jedno oslabení jsme nezahráli moc dobře a zkomplikovali jsme si udržení vedení. Pomohl nám následně čtvrtý gól. Přes respekt ke kvalitě soupeře a mám za to, že jsme vyhráli zaslouženě. Většinu utkání jsme byli přesvědčivější a šli cílevědoměji za vítězstvím.

Sobota 15. září: HBC Plzeň – HBC Most 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Repríza loňského finále byla vidět v Pardubicích. Bohužel utkání bylo poznamenané nerozehraností obou týmů a zejména četnými vyloučeními na obou stranách. Příliš hokejbalové krásy k vidění nebylo. O tom, že všechny body zůstanou na východě Čech rozhodl smolný moment, když si kapitán mečounů Ulč srazil míček do vlastní branky při soupeřově přečíslení.

Komentář trenéra Tomáše Semery: O výsledku utkání rozhodla jediná branka, kdy si při obraném zákroku vstřelil vlastní gól Tomáš Ulč. My jsme celé utkání byli strašně nedisciplinovaní, tím pádem nám oslabení ubíralo spoustu sil. Nebyli jsme schopni pak soupeře dostat pod tlak a vyrovnat. Stručně řečeno, hráli jsme jako uličníci. Velkou pochvalu si zaslouží brankář Libor Kojzar, který předvedl skvělý výkon.

Sobota 15. září: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

V první části se dlouho hrálo bez branek, v jejím závěru ale mečouni dvakrát udeřili. Trefy Banýra a Svobody přinesly týmu klid. Druhá třetina přinesla vyrovnaný a tuhý boj s minimem střel na branku. Přesto se domácí jednou radovali ze vstřeleného gólu. O tom, že diváci neuvidí žádné drama, rozhodl nástup do třetí třetiny. Dvě branky ve 32. minutě a následné proměněné trestné střílení uzavřely brankový výčet a rozhodly o druhé výhře v sezóně.

Komentář trenéra Michala Edla: Oproti Jindčichově Hradci byl vstup do zápasu velice dobrý. Vedení 2:0 po první třetině nás uklidnilo. Druhá třetina mi přišla z naší strany nekvalitní tak jsem kluků do té třetí stanovil týmový cíl, který splnili a za to jsem rád. Některé věci jsou pro kluky nové a proto na nich budeme dále pracovat.

Sobota 15. září: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Úvodní zápas pro starší žáky znamenal domácí duel proti Prachaticím. Ten se nakonec ukázal jako velice jednoznačný. Po první třetině na tabuli svítit stav 4:0 pro Plzeňany. Mečouni ovšem byli při chuti a svého soka nešetřili. Neustále podnikali útočné výpady a výsledné skóre má nakonec podobu 14:1. Hned čtyři branky zaznamenal Matěj Pavlíček.

Komentář trenéra Daniela Krále: Vstup do sezóny se nám vydařil, naše převaha v zápase byla zřejmá, jak je vidět na skóre i počtu střel. Soupeře jsme převyšovali ve všech herních aspektech - pohybu, technice i kombinaci. Kluci hráli jako tým, doplňovali se, zastupovali se, když bylo potřeba. Příjemným zjištěním byla kvalitní hra loňských mladších žáků.

Sobota 10. března: HBC Plzeň – HBC Prachatice 14:1 (4:0, 4:1, 6:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Také mladší žáci začali sezónu výhrou na domácí půdě, odnesla to Blatná. Datels hned v úvodní třetině inkasovali čtyři branky. Střelecký koncert pokračoval i ve druhé dvanáctiminutovce. Mečouny ovšem trápila disciplína, i kvůli tomu ve třetí části padl jediný gól, který uzavřel skóre na podobě 10:1. Hned čtyři branky vstřelil Adam Obr.

Komentář trenéra Reného Procházky: Náš první zápas v sezóně se z pohledu výsledku vydařil, přesto jsem velmi nespokojen s disciplínou jednotlivých hráčů. Pět vyloučených a jeden osobní trest je černou kaňkou za zápasem, který mohl být ukázkou dovednosti kombinovat a přehrávat soupeře.

Sobota 15. září: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 10:1 (4:0, 5:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 22. září
  • A-tým: Plzeň – Kovo Praha (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Blatná (10:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (13:00)

Neděle 23. září
  • A-tým: Rakovník – Plzeň (11:00)
  • Dorost: Kovo Praha – Plzeň (11:00)