Hodnocení víkendu: Prohra mužů na Kertu, mládež vždy alespoň bodovala

Sváteční prodloužený víkend vyslal do akce všechny klubové kategorie. Dorostenci nastoupili hned dvakrát a vytěžili čtyři body z náročných duelů. Junioři a starší žáci zvítězili s čistým kontem, mladší žáci si protáhli duel až do nájezdů. Bez bodu tak zůstal pouze A-tým.

A-tým

Na Lužinách mečouni brzy inkasovali při početní výhodě, v jejím pokračování se jim ovšem podařilo srovnat. Domácí šli po laciné chybě opět do vedení, po chvilce bylo opět srovnáno. I přes duel předním týmů extraligy byla hra vcelku neurovnaná. Rozhodujícím momentem se ukázala úspěšná dorážka Zvonka ve druhé třetině. V té třetí oba týmy přidaly jeden zásah v přesilové hře. Mečouni tak poprvé v sezóně nezískali ani bod.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Vyrovnané utkání, v němž měl zkušenější soupeř o trochu více štěstí. První třetina byla z naší strany dobrá, ale poté mi přišlo, že jsme začali hrát zakřiknutě. Asi jsme se lekli toho, že bychom mohli na Kertu získat body. Domácí poté odskočili na rozdíl dvou branek a i přes naše snížení si závěr duelu pohlídali, ani nás nepustili ke hře bez gólmana.

Pátek 28. září: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Hned v první minutě šli Plzeňané do vedení, v utkání byli jasným favoritem, když byli mnohem zkušenějším a vyspělejším týmem. Poté se ovšem zastavili a na další branky se muselo čekat až do další patnáctiminutovky. Gólem neskončila řada slibných příležitostí. Mečouni přeci jen s přibývajícím časem zlepšili produktivitu a dotáhli duel do podoby tenisového kanára.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Od začátku zápasu jsme soupeře přehrávali a vytvářeli si spoustu střeleckých příležitostí. Bohužel jsme nedokázali proměňovat ani ty nejvyloženější šance a tak si odvážíme vítězství "jen" 6:0. A máme tak do příštích zápasů zase na čem pracovat.

Sobota 29. září: HBC Nové Strašecí – HBC Plzeň 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Dorost

O svátečním dni hostili dorostenci Rakovník. Do vedení je poslala využitá přesilovka Zíky. Hosté ovšem vývoj utkání zvrátili, když rakovničtí střelci dvakrát využili přihrávek Nistora. Deja ovšem na začátku třetí části srovnal skóre, opět v přesilovce. Mečouni si vytvářeli šance a Muškát v brance hostů měl o práci postaráno, i přes převahu duel došel do prodloužení. To nemělo dlouhého trvání, hned v první minutě Rakovník rovněž využil početní výhodu a rozhodl zápas.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas měl solidní parametry. Soupeř přijel připravený a měl kvalitu. Myslím, že jsme si vytvořili více brankových příležitostí, ale bez brankového efektu. Týmu při stavu 1:2 nechybělo nasazení a vůle po vyrovnání. Všechny branky jsme soupeři darovali po chybách, na kterých musíme pracovat a myslím, že je odstraníme.

Pátek 28. září: HBC Plzeň – HBC Rakovník 2:3p (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Plzeňané na hřišti silného protivníka začali dobře. Již ve čtvrté minutě se prosadil produktivní první útok a mečounům se tak dýchalo o něco lépe, výkon ovšem nesplňoval přílišné parametry. Prim hráli především oba brankáři, na plzeňské straně ničil střelce soupeře Jakub Šlechta. V 25. minutě zvýšil náskok Plzně Svoboda. Mečounům se povedlo duel za tohoto stavu dovést do zdárného konce, i díky příkladné obětavosti hráčů s mečounem na hrudi.

Komentář trenéra Michala Edla: I přes vedení byla první třetina nejhorší, co jsem zatím s tímto týmem zažil. Hráči ještě byli někde u nedělního oběda. Když jsme dali druhou branku, vzal jsem si time-out a až od tohoto okamžiku šel výkon lehce nahoru. Beroun si vytvořil několik pěkných brankových příležitostí, které naštěstí pro nás vychytal Jakub Šlechta. Závěrečný tlak soupeře jsme naopak zvládli výborně.

Neděle 30. září: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáky čekal první venkovní duel v sezóně. V jihočeské metropoli čelili místnímu Pedagogu. V první třetině diváci branku neviděli, domácí vytáhli do boje s pevnou defenzivnou, která na aktivní pru Plzeňanů platila. Duel zlomily dvě trefy hostů během tří minut ve druhé třetině, když se trefili Krejčí a Kárník. Ve třetí části překonali mečouni brankáře Stankaye ještě dvakrát a došli si pro vítězství 4:0. Plzeňský brankář Svoboda čelil pouze sedmi střelám na branku.

Komentář trenéra Daniela Krále: Zápas proti Českým Budějovicím se změnil v dobývání soupeřovy defenzivy. Byli jsme po celý zápas aktivnější, ale vyložených šancí jsme si přes zahuštěnou obranu příliš mnoho nevytvořili. Ve druhé a třetí třetině jsme využili pokaždé dvě příležitosti. Domácí si vytvořili jednu větší šanci v přesilovce, která skončila na tyči. Jinak si s naší aktivní hrou a lepším pohybem příliš nevěděli rady. Vezeme si tak z Budějovic zasloužené vítězství.

Neděle 30. září: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci sehráli nejtěžší duel v dosavadní sezóně. Po dvou střeleckých explozích je čekal velmi těžký soupeř. Prachatice se ujali vedení ve třetí minutě. Procházka ovšem ještě v první třetině srovnal stav. Diváci sledovali pohledný a vyrovnaný duel. Na straně Plzně se vytáhl brankář Ondřej Kočka, který předvedl řadu skvělých zákroků. Vedlo se mu i v samostatných stříleních, které rozhodl jeho spoluhráč Jan Meiner. Mečouni tak získali důležité dva body.

Komentář trenéra Michala Samce: Do Prachatic jsme přijeli s očekáváním nelehkého duelu, což se hned od začátku utkání potvrdilo. Soupeř se ukázal jako kvalitní a během první třetiny jsme měli velké problémy jak v obranném pásmu, tak při přechodu do útoku. Ve hře nás držel skvělý výkon brankáře Kočky, který vytáhl několik výborných zákroků. Postupem času se nám povedlo zjednodušit hru, díky čemuž jsme se dostali do několika dobrých šancí. Bojovné utkání plné osobních soubojů nakonec dospělo do samostatných nájezdů, v nichž jsme byli tím šťastnějším týmem. Za sebe jsem byl rád, že jsme konečně narazili na vyrovnaného soupeře, který nám nedal nic zadarmo a v některých fázích hry nás dokonce přehrával. To je pro kluky velká zkušenost a motivace. Příští týden se doma utkáme s neporaženým Suchdolem nad Lužnicí a očekáváme taktéž náročný a vyrovnaný duel, což jen vítám.

Sobota 29. září: HBC Prachatice – HBC Plzeň 1:2ss (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 6. října
  • A-tým: Pardubice – Plzeň (17:00)
  • Veteráni: Plzeň - Blatná (12:00)
  • Junioři: Plzeň – Hradec Králové (14:00)
  • Veteráni: Plzeň - West Coast Express (16:00)
  • Dorost: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (12:00)
  • Starší žáci: Stříbro – Plzeň (13:00)

Neděle 7. října
  • A-tým: Letohrad – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Plzeň – Český Třebová (9:00)
  • Veteráni: Plzeň - SHC Viktoria (10:45)
  • Mladší žáci: Plzeň – Suchdol n. Lužnicí (14:00)