Jsem rád, že mi to tam padá, ale důležitější je tým, prohlašuje Martin Krch

Pražskému Kertu vstřelil naposledy dvě branky a celkově plzeňský útočník Martin Krch pálí v letošní sezoně ostrými. Doposud zaznamenal osm tref a je aktuálně nejlepším střelcem celé extraligy. O pozvánce do reprezentace přesto ostrostřelec mečounů zatím nepřemýšlí.

Proti Kertu jste utrpěli první porážku v sezoně. Jak bys zpětně zhodnotil zápas?
Zápas byl velice vyrovnaný a na obou stranách bylo dost šanci. Myslím si, že chvílemi jsme měli více ze hry my. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól, který by nás možná uklidnil. Soupeř posléze využil dvě přesilové hry a nám už se ani po snížení nepovedlo ke konci zápasu vyrovnat.

Co říkáš na svoji skvělou střeleckou formu v úvodu sezony. Na kontě máš už osm branek?
Jsem hrozně rád, že můžu nějakým způsobem pomoci týmu, padá mi to tam. Jinak to nějak neřeším. Důležitější je pro mě týmový úspěch.

Jsi známý tím, že máš dobrou střelu. Přesto je něco jinak oproti minulému ročníku, že teď ti to více lepí?
Nemyslím si, že by mělo být něco jinak. Možná je to ovlivněné tím, že jsem mohl odtrénovat celou letní přípravu a vyhnula se mi, což je rozdíl oproti minulému ročníku.

V utkáních si dokážete pomoci dobrými přesilovkami. Máte něco nacvičeného, co funguje, nebo je to spíše dílem náhody a aktuální situace na hřišti?
V přesilovkách se nám celkem daří. Nějaké věci máme nacvičené, ale v utkáních je třeba se přizpůsobit tomu, jaká je situaci. Zatím se nám to docela daří, doufejme, že to bude fungovat i nadále.

Teď zajíždíte na východ Čech, kde postupně potkáte dva neoblíbené soupeře, proti nimž se vám nedaří. První vás čekají Pardubice, jimž jste nevstřelili v loňském ročníku ani branku. Co by mohlo na ně platit?
V lize si nemůžeme vybírat, kdo je pro nás oblíbený nebo ne. Jedeme na východ Čech s cílem oba zápasy zvládnout a vyhrát. Jako na každého soupeře by mělo platit to, co po nás trenér chce. Pokud předvedeme týmový výkon s velkým nasazením od všech hráčů, můžeme být úspěšní.

V neděli přejíždíte do Letohradu, jenž vás vyřadil v play off, a dlouhodobě se vám proti němu nedaří. Existuje nějaký recept na gólmana Šimaru a celkově na Letohrad?
Vůbec si neděláme hlavu z toho, že nás minulý rok Letohrad vyřadil z play off. Jestli chceme vyhrát, neměli bychom se ohlížet dozadu. Je to soupeř jako každý jiný a my uděláme vše pro to, abychom uspěli a přivezli do Plzně šest bodů. Na brankáře Šimaru určitě recept existuje. Hodně se tlačit do brány a znepříjemnit mu výhled. A budeme doufat že tam něco spadne.

V úvodu sezony se ti skvěle daří. Nepomýšlíš třeba na to, že by ses mohl dostat do reprezentace?
Nepomyslel. V lize je tolik kvalitních hráčů, ze kterých reprezentační trenéři mají na výběr. Snažím se být prospěšný týmu a chci dojít si v letošní sezóně pro pořádný týmový výsledek. Abychom si v létě mohli říct, že jsme odehráli dobrou sezónu a nedopadlo to jako naposledy.