Náročná prověrka čeká A-tým na Kladně

K zápasu desátého kola vyrazí mečouni na Kladno. O další body budou bojovat na hřišti prvního týmu tabulky. Svěřenci Luďka Polívky čekají na vítězství již čtyři zápasy. Po prohře s obhájcem titulu přišly dvě porážky v prodloužení a smolná prohra s Hradcem. Odrazí se Plzeňané opět směrem vzhůru?

HBC Alpiq Kladno - HBC Plzeň, sobota 20. října od 15:00

Kladenský Alpiq se po devíti odehraných zápasech hřeje na první pozici v tabulce. Tým pod vedením Drahomíra Kadlece je také nejproduktivnějším celkem soutěže. Kladenští nastříleli už 41 branek do sítí svých soupeřů. Tomuto číslu velmi pomohla demolice Sudoměřic 12:3 v posledním domácím duelu v kladenské aréně. O uplynulém víkendu vycestoval Alpiq na východ republiky. Nejprve v dramatickém duelu skolili Karvinou po prodloužení, kdy v zápase padlo celkem 11 branek. Karvinští se minutu a půl před koncem dostali do vedení, ovšem Martin Špaček (3+9) srovnal třináct sekund před třetí sirénou a v prodloužení pak rozhodl zkušený Michal Dědič. O den později pak Alpiq opět čelil Sudoměřicím, kde vítězný gól patřil opět Michalu Špačkovi.

Kádr kladenských je vyvážený zkušenostmi a stále dravým mládím. Osu týmu tvoří zkušení reprezentanti či bývalí účastníci světových šampionátů. V brance Jirotka, v obraně Dědič či Soukup, útočné výpady obstarává Hnízdil, Barnošák či Štěpáník. Dále má pod sebou Drahomír Kadlec agilní forwardy Šrámka s Pražákem, na milost v Kladně vzali Schnaubelta. V sestavě také nechybějí juniorští reprezentanti Hrabár s Prokopem. Zkrátka, je z čeho vybírat.

Vzájemné zápasy Kladna a Plzně bývají většinou vyrovnané, přesto nebývá nouze o hezké zákroky či útočné akce. Vloni se soupeři rozešli smírně. Alpiq nejprve před televizními kamerami mečouny porazil v domácím prostředí 3:0, Plzeňané pak na začátku jara prokázali dobrou formu a Kladno porazili 2:1.

Mečouny čeká tuhý boj. V kabině by rádi zapomněli na sérii čtyř porážek. Tři zápasy už na zásah čeká osmigólový Martin Krch, který již zmíněný poslední vzájemný zápas rozhodl. Pomůže útočník s číslem 30 vrátit tým na vítěznou vlnu?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 20. října
  • A-tým: Kladno – Plzeň (15:00)
  • Junioři: Plzeň – Kladno (13:00)
  • Starší žáci: Prachatice – Plzeň (16:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – České Budějovice (11:00)

Neděle – 21. října
  • Dorost: Plzeň – Suchdol n. Lužnicí (14:00)