Hodnocení víkendu: Tři body pro dorost, jeden pro juniory

Extraliga mužů měla o víkendu reprezentační pauzu. Do akce nešla ani žákovská družstva. Vše tak zbylo pouze na juniory a dorost. Juniory v Písku trápila špatná produktivita a na jihu Čech brali pouze bod po porážce v samostatných stříleních. Dorostenci naopak neponechali nic náhodě a soupeře z Prachatic vyprovodili pěti góly.

Junioři

Zápasu dvou kvalitních týmů bohužel nepřálo počasí, což se na projevené hře podepsalo. Plzeňané se zásluhou Lokajíčka dostali do vedení v 21. minutě. Stejný hráč ovšem fauloval unikajícího protihráče v samostatném úniku a k potrestání týmu trestným střílením rozhodčí přiřkli ještě vyloučení na pět minut + do konce utkání. Písek tak srovnal stav duelu. Dále již žádné góly nepadly a rozhodnout tak musela samostatná střílení, která dopadla lépe pro domácí.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Vzhledem k deštivému počasí jsem tušil, že utkání moc hokejbalové krásy nepřinese. V zápase jsme chtěli vycházet ze zajištěné obrany a být ve všech herních atributech co nejvíce precizní. To se nám do poloviny zápasu dařilo a po zásluze jsme vedli 1:0. Pak jsme ale udělali několik chyb v krátkém sledu a byli za to potrestáni proměněným trestným střílením a pětiminutovým trestem. Oslabení jsme ubránili, avšak dopředu už jsme ve třetí třetině nic moc nepředvedli. Nájezdy byly z naší strany velice špatné.

Sobota 21. října: HC ŠD Písek – HBC Plzeň 2:1ss (0:0, 1:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Mečouni předvedli dobrý vstup do zápasu, když šli do vedení již ve druhé minutě utkání. Po čas půlky první třetiny si prakticky neustále vytvářeli šance na zvýšení skóre. Další góly do prachatické sítě ale nepadly a Jihočeši v závěru první části nadělali domácím problémy. Vše se změnilo od následující patnáctiminutovky a Plzeňané zlepšeným výkonem mířili za vítězstvím. Opět se trefili starší žáci Krejčí a Kopal a celkově si dorostenci Plzně došli pro pohodlné vítězství 5:0.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas se nám povedl. Od začátku jsme hráli to co jsme chtěli a byli a to odměněni. V některých případech se nám přenášet věci z tréninku a z toho jsem měl dobrý pocit.

Pátek 26. října: HBC Plzeň – HBC Prachatice 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Sobota – 3. listopadu
  • Junioři: Dobřany – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Třemošná – Plzeň (10:00)

Neděle – 4. listopadu
  • A-tým: Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)
  • Dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (14:00)
  • Starší žáci: Blatná – Plzeň (11:45)