Zatím nás vždy v poslední chvíli zklamala koncovka, míní o venkovních porážkách juniorů Lukáš Komanec

Před sezónou se na plzeňské soupisce opět objevilo příjmení Komanec. Nešlo o návrat zkušeného barda Radka, který v minulosti pomohl A-týmu ke stříbrným medailím, ale o jeho syna Lukáše. Osmnáctiletý mladík přišel z Třemošné a do kabiny zapadl bez větších problémů.

Před sezónou si posílil juniorský tým. Jak se zrodil tvůj přesun z Třemošné?
Ve Třemošné nebylo dost hráčů, abychom sami vytvořili dorostenecký tým, a tak i ti kteří zůstali, začali postupně přecházet do jiných týmů. Nakonec jsem si i já, na popud svého tatínka, řekl, že to také zkusím. Stále si ale chodím zahrát i za Třemošnou.

Co přijetí v kabině? S několika spoluhráči si dříve nastupoval právě v Třemošné, proběhlo vše bez problémů?
Pravda, s většinou z nich jsem se již na hřišti potkal, buď už ve Třemošné jako spoluhráč nebo v zápasech jako protihráč, takže jsem prakticky přišel mezi samé známé tváře a myslím, že jsem mezi ně dobře zapadl.

Máš za sebou úvodní dva měsíce v Plzni a juniorské extralize. Musel si nějak více uzpůsobit svoji hru, aby ses správně adaptoval?
Myslím, že nijak zvlášť ne, navíc hraji v lajně se svým dlouholetým spoluhráčem ze Třemošné, se kterým si již na hřišti rozumím. Jen jsem si musel zvyknout na jiný herní systém a jiné taktiky, které se oproti třemošenským poměrně dost liší.

Na kontě máš odehraných osm duelů, ve kterých sis připsal 6 bodů (2+4). Jak bys zatím zhodnotil své osobní výkony?
Určitě jsem měl lepší i horší chvilky, ale jinak bych řekl, že jsem podával slušné výkony, ale rozhodně mám stále na čem pracovat. Zatím nejlepší okamžik byl podle mého můj premiérový gól proti České Třebové.

Tým zatím podlehl silnějším soupeřům. K prohrám o gól s Pardubicemi a Hostivaří přibyla porážka v Písku po samostatných stříleních. Co vám v těchto duelech scházelo?
Myslím, že v zápas v Pardubicích nám prohrál fakt, že jsme prakticky dvě třetiny hráli oslabení. Jinak si myslím, že nás vždy v poslední chvíli zklamala koncovka, i když jsme si vytvářeli i poměrně dost šancí, nebyli jsme schopni je proměňovat.

Nyní vás čeká derby proti Dobřanům. Co od zápasu očekáváš a čím byste se chtěli v zápase prezentovat?
Očekávám nelehký zápas, Dobřany jsou vždy nepříjemným soupeřem, tím spíše, když se jedná právě o derby. V zápase proti Písku jsme nadělali spousty, hlavně defenzivních, chyb, čehož se rozhodně musíme vyvarovat, věřím ale, že v sobotu ukončíme sérii venkovních porážek.

Tvůj otec Radek rovněž oblékal plzeňský dres a byl například členem stříbrného týmu z roku 2010. Pamatuješ si ho ještě v barvách mečounů?
Moc si na to bohužel nepamatuji, největší vzpomínkou na tátovo působení v Plzni je plakát, který máme pověšený doma, kde je zachycena momentka z jednoho ze zápasů, jinak vídám tátu spíše v dresu Třemošné nebo v dresu týmu Czech Masters.

Byl to právě tvůj otec, kdo tě k hokejbalu přivedl a předával cenné rady?
Ano, to on mi před 12 lety dal do ruky hokejku a snažil se jako trenér ze mě udělat hokejbalistu. Díky tomu také deset let působil jako trenér mládeže ve Třemošné. Myslím, že bez něj bych s hokejbalem nikdy nezačal. Cenných rad jsem od něj dostal a stále dostávám spoustu. Určitě se od něj můžu stále plno věcí naučit.