Mečouni budou usilovat o další body proti druhému Kladnu

Velice zajímavý zápas si na 16. března připravil program nejvyšší hokejbalové soutěže. Na Košutku dorazí kladenský Alpiq, který může atakovat první příčku v tabulce. Mečouni tomu však budou chtít zabránit, jelikož před nimi stojí výzva v podobě místa třetího. První jarní zápas čeká starší žáky. Po týdenní pauze naskočí také junioři.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 16. března od 16:00!

Zápasy mezi Plzní a Kladnem tradičně patří k tomu nejlepšímu, co extraliga nabízí. Byť trend posledních let ukazuje, že ve vzájemných duelech nepadá příliš branek. Atraktivitu však zápasům dodává rychlé tempo hry a zápal na obou stranách po celých 45 minut základní hrací doby i teoretické nadstavby v podobě prodloužení či samostatných střílení. Právě ta rozhodla i první vzájemný zápas v sezóně. Na půdě Kladna vstřelila obě mužstva jen jednu branku a bonusový bod Plzni vystřelil Jiří Kavalír.

Nepochybně cenný bod z hřiště rivala byl paradoxně jediným vítězným ziskem v podání Plzně v prodlouženích či nájezdech. Předtím a potom si mečouni „střihli“ tři porážky v prodloužení a třikrát porážku v dovednostní disciplíně. Naposledy minulou neděli v Hradci Králové, čímž nenavázali na povedený duel s Letohradem. Kladenští o uplynulém hracím víkendu rovněž hráli s hradeckými Piráty. Na svém hřišti je rozstříleli výsledkem 8:1. O den později zvítězili nad Karvinou 6:3.

Celkově získala družina Drahomíra Kadlece z devatenácti duelů 45 bodů a nachází se na druhém místě v tabulce, s dvoubodovou ztrátou na první Kert Park. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Špaček s 22 body (8+14). Bodově tým táhl také Daniel Hnízdil. Ten se však zranil na únorovém Turnaji tří zemí. Alpiq alespoň může těšit návrat Radima Štěpáníka, který promarodil většinu podzimu.

Plzeň při absenci nejlepšího střelce Krcha dvojnásob těší tři jarní góly Martina Kunzmanna, který si dobře vyhoví v útoku s dvojicí Švarc, Vobruba. Vedle Jiřího Benedikta se zase bodově rozjíždí Adam Roušal. Co se týče brankářů, je situace velice otevřená. Oba týmy disponují vyrovnaným duem. V Plzni se gólmani pravidelně střídají. Kladenskou jedničkou je Jan Jirotka, kterého ale v posledních zápasech nahradil Filip Hájek.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 16. března
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Junioři: Kovo Praha – Plzeň (16:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:00)

Neděle – 17. března
  • Dorost: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (15:00)