Více se sehráváme a umíme si na hřišti vyhovět, tvrdí obránce dorostu Jiří Pecka

Plzeňský dorost čeká do konce základní části sedm duelů. K prozatímnímu druhému místu v tabulce, znamenající postup na kvalifikační turnaj o postup do turnaje finálového, si mečouni pomohli posledním vítězstvím proti Ústí nad Labem. Do toho mimo jiné zasáhly posily. Nejen za tímto zápasem se ohlíží poctivý obránce Jiří Pecka.

Jirko, v neděli s dorostem po utkání A-týmu porazili Ústí nad Labem 4:1. Jak bys zápas zhodnotil?
Byl to podle mě dobrý zápas, kde jsme dokázali i v nezvyklé sestavě odehrát kvalitní utkání a dojít si pro tři body.

Do zápasu zasáhly také posily ze Stříbra. Jak do týmu zapadly?
Myslím si, že Martin a Pepa (Martin Rejda, Josef Kopf – pozn. red.) zapadli do týmu celkem dobře. A jakmile si zažijí jednotlivé herní situace a některé signály, tak určitě budou kvalitními posilami.

Na podzim jste na severu Čech vyhráli 3:1. Byly si zápasy v něčem podobné? Je Ústí hodně nepříjemným soupeřem?
Podle mého si byly oba zápasy dost podobné. Ale oproti podzimnímu utkání jsme si tentokrát dokázali vypracovat více šancí, i když přijel kvalitnější a sehranější tým a bylo to podstatně náročnější utkání.

Ty sis připsal asistenci u prvního gólu v poslední minutě první třetiny. Jak bys situaci popsal?
Lukáš Banýr mě dobře z rohu dokázal najít skoro na červené čáře. Rychle proti mě vystupoval soupeř a tak jsem nahrál doleva na volného Míru Hanuše, který přesnou střelou zápěstím do pravého horního rohu nedal brankáři šanci. Mohl si tak připsat první branku v sezóně.

Celkově máš na svém kontě za dvacet zápasu deset bodů. Tvým prvotním úkolem ovšem není sbírat kvanta kanadských bodů. Jak ty sám vnímáš svoji roli v týmu?
V našem týmu máme určitě lepší střelce, ale pro mě osobně jsou kanadské body spíše takovým zpestřením. Mojí úlohou je postarat se o to, aby se soupeř do gólových šancí vůbec nedostával. A když se v obraně něco nepovede, tak se můžeme spolehnout na naše brankáře.

Tým dorostu od letošní sezóny vede Michal Edl, dlouholetý obránce A-týmu. Co tobě osobně předal v oblasti defenzivní hry?
Trenér nám všem předává své zkušenosti a radí nám, co by mohlo na soupeře platit nebo jak lépe vyřešit určitou herní situaci.

Kdybys měl porovnat hru mužstva na podzim a na jaře, v čem jste udělali největší pokrok?
Na podzim jsme společně málo komunikovali. Na hřišti i mimo něj. To by se dalo i nadále zlepšovat, protože to není podle mě stále tak, jak by to mělo být. Jinak je poznat že se čím dál, tím víc sehráváme a umíme si na hřišti vyhovět.

O následujícím víkendu vyjedete na hřiště pražského Kova. Co od zápasu očekáváš a co na soupeře bude platit?
Očekávám náročný zápas jak po fyzické stránce, tak i po té psychycké, protože soupeř vyhledává osobní souboje. Na soupeře by mohla platit kombinační hra a hlavně se nesmíme nechat vyprovokovat.