SF1: Nepovedená druhá třetina zhatila šance na vítězství. První bod má Kladno

Úvodní duel semifinále se mečounům nevydařil podle představ. Po bezbrankové první části v té následující hned třikrát inkasovali a Kladno tak získalo velikou výhodu, které se ve zbytku duelu nijak nevzdalo a naopak přidalo čtvrtý gól. Plzeňané na brankáře Jirotku nenašli recept ani jednou a složit reparát mohou hned zítra od 11 hodin.

Úvod zápasu nabídl taktickou bitvu. Podle očekávání se hrálo především z pevných obran a oba týmy zastavovali soupeře ve středním pásmu. Ojedinělé okénko v plzeňské obraně mohl potrestat Barnošák, který se z ničeho nic objevil v mezikruží, trefil ale pouze tyč Návarovy branky. Plzeňské střely se kladenským dařilo blokovat. Diváci celkem v první třetině viděli devět pokusů na branku, šest na domácí straně, tři na té hostující.

Jednadvacet sekund po začátku druhé části za Návarova záda prolétla střela Jana Pospíšila zpoza modré a Alpiq vedl. Mečouni pak dostali k dispozici dvě přesilové hry. Vyjma střely Jiřího Benedikta po vhazování si ale nevypracovali téměř žádnou příležitost k ohrožení Jirotky. To Plzeň dvojnásobně mrzelo v 27. minutě, kdy Barnošák odstavil dvojici bránících hráčů a posunul míček na Milana Schaubelta, který prostřelil Návaru z vrcholu kruhu.

Bohužel to nebylo vše, co si Alpiq pro mečouny přichystal. Jakub Haisman o dvě minuty déle nabral rychlost ve středním pásmu, obešel bránícího protihráče a svoji akci zakončil úspěšnou střelou mezi betony – 3:0.

Důležitější dění ve třetí třetině načalo plzeňské vyloučení, hosté oslabení ale odehráli na výbornou a sami vykoledovali faul. V následné minutu a půl dlouhé přesilovce ale korekce skóre nepřišla. Náznaky šancí pak proběhly při několika střídáních, kladenští však pozorně bránili. A když ne, o slovo se přihlásil Jirotka, který vytěsnil Roušalovu nebezpečnou střelu z otočky z mezikruží.

Pod závěrečnou trefou je podepsán Radek Soukup. Kladenští dlouho drželi balonek v signalizované výhodě, na modré pak dostal nabito tento obránce a míček trefil nešťastně hůl Ondřeje Benedikta, až skončil v brance. Zbytek zápasu si Kladno pohlídalo, mečouni musejí na nepovedený zápas zapomenout a v neděli zabojovat o první vítězství v sérii.