Semifinálová série se přesouvá do Plzně. Odvrátí mečouni konec sezóny?

Po mládeži přinášíme upoutávku také na duel(y) A-týmu. Mečouni o uplynulém víkendu nezvládli úvod do semifinálové série proti kladenskému Alpiqu a oba zápasy prohráli. Tým ovšem nic nevzdává. Plzeňané umí využít domácího prostředí, o čemž se Kladno přesvědčilo na jaře.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 4. května od 16:00
případně neděle 5. května od 11:00

Po překonání čtvrtfinálového zúžení narazili mečouni na kladenský Alpiq. Série slibovala zajímavou bitvu. První zápasy však dopadly až překvapivě jednoznačně pro kladenské barvy. První měření sil se Plzni nepovedlo, nepřesvědčivý výkon a nezvládnutá druhá třetina byly hlavní atributy neúspěchu a prohry 0:4. O den později působili Západočeši daleko lépe, opět se ale nedokázali prosadit přes kladenskou obranu a brankáře Jirotku a prohráli 0:2.

Před Plzní stojí tedy náročná výzva. Domácí se budou chtít vrátit k účelné a aktivní hře, díky které přejeli v úvodních utkáních čtvrtfinále hradecké Piráty. Nebo k obětavému výkonu v závěru zápasu základní části proti Kladnu, který přinesl fantastický obrat v posledních pěti minutách. Mečouni soupeřům zejména na jaře dokázali, že z plzeňské haly se body nevozí lehko a ani často. Celkově v této sezoně Plzeňané před domácími fanoušky neslavili vítězství jen ve třech případech, ve zbylých deseti pak ano.

Sobotní výkon pak rozhodne o tom, zda se do akce půjde i v neděli nebo Kladno postoupí do finále v nejkratším možném čase. Není, zkrátka, kam uhnout. Toho si jsou vědomi i domácí střelci, kteří o uplynulém víkendu střelecky mlčeli. Jedním z nejaktivnějších hráčů byl Marek Švarc, který je šesti body (3+3) nejproduktivnějším hráčem týmu ve vyřazovacích bojích. Na druhé straně je nejproduktivnějším hráčem Ondřej Pražák s pěti asistencemi. Na vstřelený gól sice čeká, minimálně jednu trefu pak ale zapsalo hned deset jeho spoluhráčů.

Zápas(y) můžete rovněž sledovat v online přenosu na serveru onlajny.com.

Případný nedělní duel můžete v živém přenosu sledovat na serveru TVCOM.cz.

Program víkendu:

Sobota – 4. května
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Písek (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (13:30)
  • Mladší žáci: Jindřichův Hradec – Plzeň (13:00)

Neděle – 5. května
  • případně A-tým: Plzeň – Kladno (11:00)
  • Dorost: Plzeň – Kladno (13:30)