Junioři po roce opět ve finále. Vyjde jim tentokrát sen o titulu?

V Plzni opět po roce začne finálová série extraligy juniorů. Mečouni po přechodu přes Písek a dramatické semifinále s Pardubicemi vyzvou v boji o zlato ústeckou Elbu. Uvidíme tak reprízu finále z roku 2014, kdy po čtyřzápasové bitvě putoval titul juniorských mistrů na západ Čech.

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem,
sobota 8. června od 16:00, neděle 9. června od 11:00

Plzeňané po druhém místě v základní části ve čtvrtfinále narazili na Písek. Série již před začátkem věštila urputný boj a málo branek. To se potvrdilo. Tabule po základní hrací době obou zápasů ukazovala výsledek 1:1. Zápas v Plzni rozhodl svou trefou v prodloužení Ondřej Váňa, duel v Písku pak dospěl až do samostatných střílení, která rozhodl jedinou trefou Richard Hurt (v play-off celkem 3+4) a slova chvály si vysloužil brankář Libor Kojzar. Mečouni tak přešli čtvrtfinále bez porážky.

Prohra přišla až v prvním semifinálovém duelu, kde svěřenci Tomáše Semery nedokázali zužitkovat vedení 2:0 a Pardubice jej dokázali v poslední minutě otočit. Repríza loňské finálové série tak v prvním zápase série byla hořkou pilulkou pro Plzeň. Na východě Čech mečouni ale zabrali, zvítězili 3:1 a dílo dokonali o uplynulém víkendu, kde třetí rozhodující zápas skončil díky vysoké efektivitě plzeňských střelců výsledkem 7:2!

Po roce tak opět budou chtít hrát o zlato. Prakticky všichni členové kádru mají loňskou stříbrou zkušenost. Ať už ze staršího nebo z mladšího dorostu, rádi by tedy letos dosáhli na vytoužené zlato. Proti stojí ústecká Elba. Pátý tým po základní části, který v dramatickém čtvrtfinále přešel přes Písek a v semifinále přes oslabenou Hostivař. Týmy se spolu letos střetly jedinkrát, a to na podzim v Ústí nad Labem, kde Plzeň prohrála 3:1. Pro Plzeňany ovšem hraje loňská zkušenost s těžkými finálovými boji a také trocha historie. Přesně před pěti lety byla situace totožná, tehdejší starší dorost šel po stříbrné sezóně rovněž do finále proti Ústí nad Labem a nakonec se radoval ze zlatého úspěchu. Bude se situace opakovat? Uvidíme minimálně po třech zápasech.