Pilsen Cup 2019 - souhrn prvního dne

Pilsen Cup se po roce opět rozběhl. První den nabídl tři zajímavé zápasy. Domácí mečouni jsou zatím bez bodu, když prohráli se slovenskou Spišskou Belou. Překvapila naopak Blatná, která zvolila proti těžkému West Coastu totální defenzívu a vybojovala cenný bod.

První hrací den nabídl v úvodu střetnutí mezi plzeňskými mečouny a Spišskou Belou. Slovenský tým byl od úvodu mírně aktivnější, ale první půle skončila remízou 1:1. Po změně stran již Belá zabrala naplno a třemi brankami rozhodla o vítězství.

HBC Plzeň – MŠK Spišská Belá 1:4

Druhé utkání nabídlo jasnou převahu kanadského Expressu, ale Blatná dala do utkání všechno a neskutečnou bojovností uhájila čisté konto a získala bod. Skvěle zachytali oba gólmani, kteří se pořádně zapotili. West Coast naopak asi ani doteď neví, jak je možné, že přes tolik gólových šancí, nestřelil ani branku. Blatná naopak prakticky neohrozila soupeřova gólmana.

West Coast Express – TJ Blatná Datels 0:0

Česká reprezentace U14 vedla po první polovině o jednu branku, ale Weiden po pauze zabral naplno, zlepšil svoji produktivitu a otočil utkání na svoji stranu.

Reprezentace ČR U14 – 1. EV Weiden 1:4