Hodnocení víkendu: Dorost vsítil devět branek, slaví i starší žáci

A-tým měl o uplynulém víkendu volno, naopak v akci byly všechny mládežnické kategorie. Junioři vedli s Ústím úspěšnou bitvu, kterou ale nedovedli do vítězného konce. Dorost doma devětkrát rozvlnil síť a v lize je stále stoprocentní. Starší žáci si domů přivezli těsnou výhru, mladší vyválčili bod za prohru v samostatných stříleních.

Junioři

Mečounům se vstup do zápasu velmi povedl, od začátku si vytvářeli tlak, ovšem soupeř byl šťastnější. Severočeši vždy dali vedoucí branku, Plzeň ale v první třetině s vyrovnáním dlouho nečekala a na druhý gól Ústí odpověděla už dokonce po jedenácti vteřinách. Ve druhém dějství se žádná plzeňská střela neuchytla, naopak Elbě se podařilo odskočit na rozdíl dvou branek a Plzeňští už gólovou ztrátu nedohnali. Necelé dvě minuty před koncem závěrečné sirény se ještě prosadili domácí, pro Plzeň pak v poslední minutě upravil na konečných 3:5 Zíka.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Ve čtvrtém zápase v řadě na hřištích soupeře jsme chtěli už zase bodovat. Do utkání jsme vstoupili dobře, hráli jsme to, co trénujeme a co si říkáme. Bohužel je to sport chyb a kdo těch chyb udělá v zápase míň, většinou vyhrává. My jsme jich v neděli nasekali opět strašně moc a tím pádem jsme soupeři velmi lacině odevzdali všechny body. Je to další hloupá prohra, ale je potřeba se z toho poučit.

Neděle 22. září: Eba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci se jako jediní z plzeňských týmů představili na domácím hřišti. Domácí fanoušci se určitě měli na co dívat, Plzeň nasázela soupeři hned devět branek. Nejprve se v první patnáctiminutovce z holí domácích ujaly dva pokusy. V té druhé už se ke slovu dostali také hosté, nicméně ani vyrovnat se jim nepodařilo, Západočeši v brankových hodech pokračovali dál, a to i v závěrečné třetině. Kelty porazili vysoko 9:3, a zapsali tak druhou výhru v nové sezóně.

Komentář trenéra Michala Edla: Kluky jsme na zápas připravovali. Od začátku do konce jsme byli aktivnějším týmem. Někteří hráči to zvládli po nemoci nebo částečně nachlazeni. Rozhodující byly zvládnuté přesilovky a oslabení. Mladší hráči a kluci ze starších žáků viděli, že musí hodně pracovat, ale cestu si dnes ukázali.

Neděle 22. září: HBC Plzeň – Kelti 2008 9:3 (2:0, 4:2, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňským hokejbalistům se v jižních Čechách dařily přesilové hry, hned tři ze čtyř vyloučení domácích hráčů potrestali. Do druhé třetiny sice vstoupili Západočeši s jednobrankovou ztrátou, tu ale dokázali smazat, a vyrovnali tak skóre utkání. V poslední části pak čekal na oba týmy velký boj. Ten nakonec jediným přesným zásahem zvrátili na svou stranu mečouni, kteří tak těsnou výhrou navázali na vítězství z minulého víkendu a připisují si další důležité tři body.

Komentář trenéra Daniela Krále: Zápas přinesl nejméně sportovní kvality za dobu, co jsem u týmu. Naši hráči se z různých důvodů nedokázali soustředit na svůj výkon. Jediným pozitivem je, že kluci dokázali otočit nepříznivý stav. Nadále nás trápí zbytečná vyloučení, na tom musíme pracovat.

Sobota 21. září: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Nejmladší mládežnický celek vyjel na hřiště Zlivi. Mečouni vstoupili do utkání aktivně, po první části hry odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem, který v té druhé dokázali o jeden gól ještě navýšit. V závěrečné třetině pak ale o vše přišli o hrálo se od nuly. Plzeňští hráči dopláceli na svoji koncovku, dlouho se také museli bránit v oslabení. Jelikož byl tedy po základní hrací době stav nerozhodný, o vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení, kde byli úspěšnější domácí, a vzali si tak bonusový bod.

Komentář trenéra Michala Samce: Do Zlivi jsme cestovali s tím, že tamní soupeř je pro nás velká neznámá, a proto jsem kluky nabádal, aby od začátku nic nepodcenili a od začátku udávali tempo hry. Zápas jsme začali aktivně, dominovali jsme na míčku a vyhrávali jsme osobní souboje, s čímž jsem mohl být spokojen. Soupeř hrozil pouze z individuálních akcí, ale o to větší dělali šikovní jednotlivci z řad domácích problémy naší obraně. Přesto si myslím, že jsme byli v zápase herně lepším týmem. Co nás ale srazilo dolů, byla naše žalostná koncovka a morálka, kdy jsme jednak hráli neustále v oslabení a také ve třetí třetině polevili a začali hrát, jak se říká "profesorsky". Soupeř toho dokonale využil a dokázal srovnat. V nájezdové loterii byli pak domácí šťastnější, pro nás je ovšem důležité, že jsme se přesvědčili, že zápas nekončí po druhé třetině a že kdo přestane bojovat, soustředit se a hrát naplno až dokonce, nemůže zvítězit. Proto musím přiznat, že jsem za porážku v tomto zápase částečně i rád, neboť doufám, že nás posune hlavně mentálně dál a nastartuje nás k lepším a zodpovědnějším výkonům v dalších zápasech.

Sobota 21. září: HBC Zliv – HBC Plzeň 4:3ss (1:2,0:1,2:0 - 1:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 28. září
  • A-tým: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Junioři: Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (09:30)

Neděle – 29 září
  • Dorost: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Jindřichův Hradec (11:00)