Hodnocení víkendu: Dorost a mladší žáci s dělbou bodů, kanonáda starších žáků

Poslední zářijový víkend otevřeli starší žáci, kteří proti Třemošné nastříleli hned deset branek v první třetině! Následoval dvojduel juniorů a A-týmu proti Pardubicím. Junioři si s Východočechy poradili, A-tým se střelecky trápil a prohrál. Nedělní zápasy dorostu a mladších žáků končili až v samostatných stříleních.

A-tým

Úvod zápasu proti Pardubicím nabídl vyrovnanou hru s malým počtem střeleckých příležitostí. Mečounům se nedařilo udržet, ba i se dostat do útočného pásma. V posledních okamžicích první třetiny pak inkasovali při pardubické přesilovce. Autoskláři pak udeřili i ve vlastním oslabení. Domácí probral oddechový čas před koncem druhé třetiny, od té doby měli drtivou střeleckou převahu, ale brankář Stárek zůstal neprůstřelný do závěrečné sirény. Hosté naopak ve 43. minutě třetím gólem mečouny definitivně zlomili.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Nebyl to od nás dobrý zápas. Sice jsme se od oddechového času ve druhé třetině zlepšili, ale ukázalo se, že to nestačilo. O výsledku rozhodla ta první část utkání. Výkon, který jsme v té době jako celek předváděli, znamenal, že jsme tři body darovali soupeři.

Sobota 28. září: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři stejně jako A-tým sehráli proti Pardubicím první domácí zápas. Vstoupili do něj náramně, když po první třetině vedli o tři branky. Trefil se Miksan a dvakrát Ladislav Svoboda, při čemž druhá trefa po bratrské spolupráci opravdu stála za potlesk. Východočeši poté snížili, ale třetí třetina opět patřila domácím. Góly Zíky a Štípka stanovili konečné skóre 5:1. Pardubičtí mohli žehrat na nedisciplinovanost, v zápisu je evidováno hned patnáct hostujících trestů.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Na první domácí utkání v sezoně jsme se hodně těšili. Do utkání jsme podle toho vstoupili a první třetinu vyhráli 3:0. Ve druhé třetině byla hra rozháraná díky častým vyloučením. Nám se však dařilo držet koncentraci a kázeň na samotnou hru. Díky tomu jsme ve třetí třetině utkání dvěma brankami v přesilovkách rozhodli.

Sobota 28. září: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Utkání dorostenců na Kladně nabídlo pořádné drama. Na hřišti Alpiqu se dlouho hrálo bez branek. Čekání ukončili domácí v 25. minutě. Alpiq pak deset sekund před druhou sirénou zvyšoval na rozdíl dvou branek. Mečouni ale předvedli skvělý nástup do třetí třetiny a po necelých třech minutách bylo srovnáno. Zíka později dokonce obrátil stav utkání. Kladenští nicméně před koncem srovnali stav na 3:3. Pětiminutové prodloužení duel nerozhodlo a na řadu přišla samostatná střílení, v nichž bonusový bod vystřelil Radek Zíka.

Komentář trenéra Michala Edla: Byl to jeden ze zápasů, který kluky posouvá. Nevnímám dobře první dvě třetiny. Vstupy byli dobré, ale hra byla nějaká. Třetí třetina byla už v naší režii. Zápas jsme si nechali vzít vlastní nedisciplinovaností. Na druhou stranu pro Kladno byla ztráta krutá, určitě si bodovat zasloužilo. Další týden nehrajeme takže jeden trénink využijeme na video, protože máme hráčům co ukázat.

Neděle 29. září: HBC Kladno – HBC Plzeň 3:4ss (0:0,2:0,1:3 - 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané byli proti Třemošné velkým favoritem, do vedení tým poslal už v devatenácté sekundě Pavlíček. S přibývajícím časem v první třetině pak skóre narůstalo. Hned třemi trefami v poslední minutě první třetině posunuli mečouni skóre už na 10:0! Trenéři pak měli prostor upravit sestavu a vyzkoušet herní varianty. Po bezbrankové druhé části pak domácí přidali tři branky ve třetí třetině a za celý zápas dovolili soupeři jen pět střel.

Komentář trenéra Daniela Krále: Podle dosavadních výsledků jsme chtěli potvrdit roli favorita a rozhodnout zápas co nejdříve. To se povedlo a po první třetině jsme tak mohli dát prostor k útočení i hráčům, kteří mají většinou defenzivní úkoly. Přínos utkání byl ten, že jsme dokázali zapojit všechny hráče do hry tak, jak jsme si o první přestávce stanovili.

Sobota 28. září: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 13:0 (10:0, 0:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Proti Jindřichovu Hradci měli být mečouni favoritem, rovněž měli výraznou početní převahu. Opak byl ale pravdou a domácí hokejbalisté zažili vstup jak z hororu. Soupeř z jihu Čech vedl již po první patnáctiminutovce a po přestávce své vedení ještě navyšoval. Pomyslným stropem bylo vedení Olympu 6:1 v polovině zápasu. Plzeňané pak změnili svoji hru a sešlápli plyn ke stíhací jízdě. Ta se podařila a ve třetí třetině domácí srovnali na 6:6. Měli ještě několik příležitostí otočit skóre. Ty ovšem nevyužily a podruhé za sebou prohráli po samostatných stříleních.

Komentář trenéra Michala Samce: Vstup do zápasu s Jindřichovým Hradcem byl nejhorší, jaký jsem zažil jako hráč i jako trenér. Soupeř brzy zjistil, že si s námi, díky našemu nulovému nasazení a bojovnosti, kdy jsme nevyhráli jediný osobní souboj a nedali si jedinou přihrávku, může dělat, co chce. Nejsem trenér, který by v kategorii mladších žáků hrál primárně a za každou cenu na výsledek, ale pokud v polovině druhé třetiny prohráváte 1:6 se soupeřem, který přijel s necelými dvěma lajnami, je něco opravdu špatně. Musel jsem upravit sestavu a pokusit se hráče namotivovat, aby se pokusili ještě zabojovat. Pak to najednou šlo. I když stále byli v naší hře velké rezervy, byli jsme to my, kdo se "kousnul" a začal na hřišti dominovat, za což chci hráče pochválit. Jen kvůli obrovské smůle se nám nepovedlo zápas otočit a dotáhnout do vítězného konce. První polovina je pro mě ale varováním, že máme velké rezervy, na nichž je třeba intenzivně zapracovat.

Neděle 29. září: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindřichův Hradec 6:7ss (1:2,2:4,3:0 - 0:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 5. října
  • A-tým: Letohrad – Plzeň (16:00)
  • Junioři: Letohrad – Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (13:00)

Neděle – 6. října
  • A-tým: Karviná – Plzeň (13:00)
  • Junioři: Třinec – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Stříbro – Plzeň (12:30)