Mečouni se doma utkají s posledním Mostem

A-tým odehrál již polovinu zápasů v základní části extraligy mužů. Druhou začne na domácí půdě, další kolo přivane na západ Čech Most. Ten bude v hale na Košutce bojovat o první letošní venkovní body. Plzeňští zase budou chtít navázat na předchozí výsledky ze vzájemných utkání. Doma se představí také junioři a starší žáci.

HBC Plzeň - HBC Most, sobota 16. listopadu od 17:00

Do druhé poloviny soutěže vstupují Plzeňští ze třetího místa a budou se snažit dotáhnou na čelo. V jedenácti duelech posbírali dvacet bodů, na druhé Pardubice, které mají souboj k dobru, jim chybí jen tři body, na první Kladno sedm. Tabulku uzavírá Most, jemuž v kolonce bodů svítí číslo čtyři. Shodný počet má také předposlední Kovo, desáté Dobřany už si drží pětibodový náskok. Severočeši mířili přesně jen sedmnáctkrát, což je nejméně ze všech extraligových mužstev. Naopak za zády mosteckých gólmanů už skončilo 53 míčků.

Západočeši po dvou porážkou opět najeli na vítěznou vlnu. Po získaných třech bodech v Sudoměřicích minulý týden poměřili síly s Hradcem Králové. Souboj měli mečouni slibně rozehraný a dlouho šahali po plném bodovém zisku. Hostům se ale v závěru třetí části podařilo srovnat a vítěze určil až penaltový rozstřel, ve kterém zařídil druhý bod Plzni Michal Průcha.

Mostečtí čekali na první bod v letošním ročníku až do šestého duelu, kdy s Kert Parkem došli do prodloužení. První výhru slavili až minulou sobotu, když doma vyhráli nad Karvinou 3:2. Hned v neděli vyběhli na domácí hřiště znovu, tentokrát k nim přicestovaly Dobřany, ovšem na předchozí den nenavázali. Středočeši šli sice do vedení, ale Šneci ve druhé třetině třemi góly zápas otočili a mostečtí hokejbalisté už ztrátu nedohnali a hostům podlehli 3:4.

Oba dnešní soupeři se již proti sobě postavili v úvodním kole extraligy. Na severu Čech sehráli vyrovnaný duel, skóre bylo po většinu utkání nerozhodné. Rozhodující trefu nakonec vsítil ve třetí třetině David Ulč a Plzeň si po těsném výsledku 2:1 odvezla domů všechny body. I v minulé sezóně byli úspěšnější mečouni. Ti nejprve v plzeňské hale porazili Most 4:2 a v odvetě brali výhru 5:1.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň také nejlepším střelcem Plzně je Jiří Benedikt, jenž zatím síť soupeřů rozvlnil šestkrát a na čtyři góly nahrál spoluhráčům. Deset kanadských bodů má na svém kontě také Ondřej Kejř (2+8), který pro změnu posbíral nejvíce přihrávek. Na straně hostů se na nejvíce brankách podílel Marek Chytrý (3+7) a hned za ním se v tabulce statistik nachází Tomáš Chyba. Účastník Mistrovství světa v Košicích zaznamenal dvě přesné trefy a sedm asistencí.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 16. listopadu
  • A-tým: Plzeň - Most (17:00)
  • Junioři: Plzeň - Hostivař (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Stříbro (10:00)
  • Mladší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle 17. listopadu
  • Dorost: Rebel Praha - Plzeň (15:00)