O čtvrtou výhru v řadě bude A-tým bojovat s dobřanskými Šneky

Předposlední utkání před pauzou odehrají mečouni v plzeňské hale na Košutce. Do cesty za prodloužením vítězné série již na čtyři zápasy se hokejbalistům ze západočeské metropole postaví Dobřany. Kromě mladších žáků, které čeká venkovní souboj, se doma představí také všechny mládežnické týmy.

HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany, sobota 23. listopadu od 17:00

Plzeňští hokejbalisté se po dvanácti odehraných zápasech nacházejí s dvaceti třemi body na třetím místě. Na vedoucí Kladno ani na druhé Pardubice se oproti minulému týdnu bodová ztráta nezvýšila, ale ani nesnížila. Na Alpiq plzeňským hráčům stále chybí sedm bodů, na pardubické Autosklo, které má o jedno utkání odehráno méně, tři. Vyrovnanější tabulka je pod Plzní, třetí a šesté místo dělí pouze tři body, a to ještě některým týmům, kterým tato místa patří, chybí oproti Plzeňanům odehrát jedno střetnutí. Naopak ve spodní části se vyskytují Dobřany. Ty z jedenácti duelů vytěžily devět bodů, což jim stačí na desátou příčku. Na deváté Sudoměřice ztrácí jen bod, ovšem Jihomoravané mají utkání k dobru.

Mečouni v posledních třech zápasech ztratili jen bod. A kromě bodového zisku v nich oslavovali dokonce devatenáct přesných tref. Sérii výher začali v dalekých Sudoměřicích, odkud si na západ Čech přivezli vítězství 4:1. O týden později se v domácím prostředí utkali s Hradcem Králové. Souboj s Východočechy došel až do samostatných střílení, kde nakonec byli šťastnější Plzeňští. Ti se radovali i minulou sobotu, kdy si doma pořádně zastříleli, mostečtí gólmani museli ze své branky lovit hned deset míčků.

Šneci po postupu do extraligy čekali na první výhru v naší nejvyšší hokejbalové soutěži až do pátého kola, když na domácím hřišti porazili Sudoměřice 7:6. Poté přišla série tří porážek. Další body vybojovali v utkání proti pražskému Kovu a na toto vítězství se jim podařilo navázat další týden v Mostě, kde duel ovládli těsně 4:3. Minulou sobotu se jim ale bodová šnůra přetrhla, když nestačili na Kert Park. Mistru posledních tří sezón podlehli 3:8. A nejen Pražanům se vrátka ke skórování otevřela mnohokrát, ale i ostatním soupeřům. Šneci jsou druhým týmem s největším počtem inkasovaných branek, v jejich klecích už skončilo 64 gólů.

Dobřany i Plzeň své síly už změřily na začátku letošního ročníku. V dobřanské hale se v polovině září více dařilo hostům, kteří zvítězili 6:1. Hned čtyři ze šesti branek vsítili Plzeňští v přesilové hře. Na vysoké výhře se čtyřmi asistencemi podílel Adam Vágner, tři body si ze souboje odnesli za dva přesné zásahy a jednu přihrávku Jiří Benedikt a Adam Roušal.

Nejproduktivnějšími hráči Plzně jsou se třinácti body Jiří Benedikt (7+6) a Ondřej Kejř (4+9). Velmi produktivní jsou také útočníci Marek Švarc, jenž si drží průměr skoro bodu a půl na zápas, a více než bod průmětně posbíral i Adam Roušal. Na straně hostů nejvíce kanadských bodů dosud zaznamenali Adam Bárta a Václav Šlehofer. Oba se mezi tři tyče trefili pětkrát a dvanáctkrát nahrávali ke skórování svým spoluhráčům.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 23. listopadu
  • A-tým: Plzeň – Dobřany (17:00)
  • Junioři: Plzeň – Dobřany (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (11:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (13:00)

Neděle – 24. listopadu
  • Dorost: Plzeň – Blatná (14:00)