Hodnocení víkendu: Výhry v domácím prostředí, dorost s čistým kontem

Uplynulý víkend vyplnily souboje plzeňského A-týmu a juniorů proti Dobřanům. V obou případech se radovali mečouni. Dorost a mladší žáci zase narazili na Blatnou. Dorostenci neinkasovali, mladší žáci zvítězili po jednom z nejlepších výkonů v sezóně. Poprvé v sezóně naopak ztratili starší žáci. Přípravky zápolily na turnaji v Dobřanech.

A-tým

Plzeň se rozjížděla pomaleji, v první třetině si ale vydobyla dvoubrankový náskok. O branky se postarali Valenta a Vobruba. Celkově se hrálo ve slušném tempu s minimem přerušení. Ve druhé části měli domácí jasnou územní i střeleckou převahu, gól ovšem padl na druhé straně. Před druhou sirénou se prosadil Jan Kovářík. Stejný hráč srovnal skóre ze samostatného úniku na začátku třetí třetiny. Plzni ale prakticky okamžitě vrátil vedení Průcha a mečounům se hrálo opět o něco lépe. Po zbytek třetiny nepustili Dobřany k žádné střele na branku a na konečných 4:2 zvýšil David Ulč.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: V době, kdy jsme měli dvoubrankové vedení a hned několik velmi dobrých šancí jsme mohli definitivně rozhodnout. Tedy už ve druhé třetině. Namísto toho jsme do šatny odcházeli jen s jednobrankovým vedením. Tam jsme si ale řekli, že budeme jednoznačně hrát na vítězství, tedy navýšení náskoku. Sice se nám v úvodu poslední části situace trochu zkomplikovala, přesto jsme si za tímto vyřčeným cílem, a to hned po vyrovnávacím gólu soupeře, nekompromisně šli. Chceme se dobře připravit na poslední duel podzimu, abychom počet bodů do prvního jarního zápasu navýšili na možné maximum.

Sobota 23. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

V duelu proti Dobřanům byli plzeňští junioři jasným favoritem. Papírové předpoklady od začátku naplňovali a hrálo se především v jejich útočném pásmu. Po první třetině měli domácí dvoubrankový náskok. Brankový rozdíl postupem času narůstal a mečouni stále drželi čisté konto. V útoku hráli i při vlastním oslabení. Pozitivem bylo, že hráli s chutí až do posledních minut, ve kterých přidali ještě dvě branky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: V utkání s Dobřany jsme chtěli od začátku do konce určovat tempo hry. A to se nám poměrně dařilo. A i herní projev byl dle našich představ, takže panovala spokojenost s hrou i konečným výsledkem.

Sobota 23. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 9:0 (2:0, 3:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

O den později se Plzni již tolik nedařilo. Odložený zápas proti Kovu měl sice po první třetině průběžný stav 5:0 ve prospěch domácích, k herní pohodě měli mečouni ovšem daleko. Trápení si přenesli i do druhé části, ve které Pražané dvakrát skórovali. Ve třetí třetině se Plzeňané zvedli. Soupeř nepostavil ani dvě kompletní formace a na bodový zisk příliš nepomýšlel. Konečné skóre mělo nakonec podobu 9:4. Devět branek si mezi sebe rozdělilo osm střelců.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Druhý den v dohrávce s Kovem jsme upozorňovali hráče, aby soupeře nepodcenili. I přes rozpačitý začátek utkání jsme první třetinu vyhráli 5:0. Bohužel do druhé třetiny jsme nastoupili s velice laxním přístupem a soupeř naše chyby v obraně trestal. Ve třetí třetině už byl výkon zase takový, jaký si představujeme.

Neděle 24. listopadu: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 9:4 (5:0, 1:2, 3:2)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Také dorostenci se zhostili role favorita velice dobrým způsobem. Do utkání Plzeňané dobře vstoupili a v nastaveném trendu pokračovali až do konce. Nejvíce plodnou se ukázala prostřední část, ve které lovil blatenský brankář míček ze sítě hned čtyřikrát. Plzeňští mladíci udrželi čisté konto až do konce zápasu a oslavili vítězství 7:0. Dvakrát se trefil mladík Pavlíček.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas hodnotím pozitivně, měli jsme jej od začátku do konce pod kontrolou. Myslím, že tomu dost pomohlo tréninkové utkání s juniory. Zápas nám opět ukázal několik poznatků, na kterých chceme pracovat.

Neděle 24. listopadu: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňští starší žáci museli zkousnout první ztrátu bodů v sezóně. Nástup mečounů nebyl vůbec přesvědčivý a jejich ležérní hru potrestal soupeř z Českých Budějovic hned dvěma zásahy. Chabina sice snížil, Plzeňané se však se situací, kdy skóre hrálo v jejich neprospěch, dlouho nemohli popasovat. Ve zbytku zápasu se domácím podařilo srovnat a za stavu 3:3 rozhodovala samostatná střílení, ve kterých si bonusový bod vybojoval Pedagog.

Komentář trenéra Daniela Krále: K utkání jsme přistoupili tak, jakoby už byl předem vyhraný. Přestože naší nejlepší částí byla první třetina, inkasovali jsme v ní dvě branky a pak jsme znervózněli. Pro některé hráče byl stav 0:2 úplnou novinkou, se kterou jsme se jen těžko vyrovnávali. Výkon byl plný zbytečného řečnění, místo toho, abychom se věnovali hře. Podařilo se nám dovést zápas k remíze, čímž jsme nějakou kvalitu potvrdili, ale k optimálnímu výkonu jsme byli daleko. Psychická odolnost lídrů týmu pod tlakem by měla být větší.

Sobota 23. listopaduHBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 3:4ss (1:2, 1:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Před zápasem v tabulce měli Plzeňané na Blatnou náskok jednoho bodu. O navýšení rozdílu se mečouni snažili hned od úvodních minut. Domácí Datlové si přes vzorně sešikovaného soupeře nemohli proklestit cestu. Plzeňskou převahu ve vedoucí gól přetavil kapitána Meiner. Ve druhé třetině zvýšil vedení Liška. Blatné se sice povedlo vstřelit kontaktní gól, dvoubrankové vedení Plzni ale vrátil Brejcha. Vítěznou tečku ve třetí třetině měl na svědomí Našinec, který se v oslabení prodral do brejku a ukázkově zavěsil.

Komentář trenéra Michala Samce: V Blatné jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů v letošní sezóně. Soupeři jsme až na výjimečné situace vůbec nepovolili dostat se do zápasu. Ve hře s přihlédnutím k těžkému terénu nebylo mnoho věcí, které bych hráčům vytknul, snad jen zbytečná vyloučení. Měl jsem radost, že jsme celý zápas odehráli s příkladným nasazením a po celou dobu utkání jsme byli lepším týmem. Doufám, že jsme konečně na správné cestě a že tým bude takto fungovat i nadále

Sobota 23. listopadu: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Přípravka

Turnaje v Dobřanech se zúčastnily dva týmy plzeňských přípravek. Zástupci v zelených barvách remizovali s Třemošnou 5:5 a domácí Šneky porazili 8:5. První branku v hokejbalovém životě si v prvním zápase připsal Matyáš Šebek. Bílý tým bylo doplněný o tři hráče minipřípravek. Jednomu z nich, Marku Šplíchalovi, se podařilo i skórovat. Bílý tým měl na turnaji shodnou bilanci jako zelený tým, a to jednu remízu (4:4 proti Horní Bříze) a jednu výhru (5:3 proti Dobřanům B). Trenér Marek Štrunc byl s výkony spokojený. Vydařený turnaj provázelo příkladné nasazení všech plzeňských hráček a hráčů.

Program příštího víkendu:

Sobota – 30. listopadu
  • A-tým: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Ústí nad Labem (13:00)

Neděle – 1. prosince
  • Dorost: Plzeň – Beroun (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (16:00)