Hodnocení víkendu: Dvě zvládnutá prodloužení a čisté konto juniorů

Podzimní část uzavřeli hráči A-týmu a dorostu shodně výhrou v prodloužení. Áčko zvítězilo i přesto, že pokaždé dotahovalo jednobrankovou ztrátu. Junioři v repríze loňského finále proti Ústí nad Labem zvítězili fotbalovým výsledkem 1:0. Hořkou pilulku museli skousnout mladší žáci, kteří se loučili vysokou prohrou.

A-tým

Plzeňané měli v zápase více ze hry, ani jednu chvíli v něm ale nevedli. Ústí šlo do vedení po nenápadném nahození, do první přestávky srovnal dorážející Kejř. Slibné šance domácích ve druhé třetině zůstali bez využití a Elba opět vedla. Plzeň ale znovu brzy zareagovala, gól slavil David Ulč. Dotřetice se situace opakovala ve třetí třetině, tentokrát se z vyrovnání radoval v přesilovce Hanuš. V samotném závěru měli Plzeňané drtivý tlak, vystřelit tříbodové vítězství se ale nikomu nepovedlo. Domácí střídačku rozradostnil až zásah Michala Průchy v prodloužení.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Chtěli jsme zápas vyhrát. To se stalo, ale ne za tři body. Plusem je rozhodně to, že jsme ještě zvládli zvrátit nepříznivý stav, kdy do konce poslední třetiny už zase tolik času nescházelo. Jsme po podzimu druzí, ale máme o zápas více než tři naši konkurenti. Jsme si vědomi toho, že v zimě nás čeká práce na tom, abychom zápasy se sousedy v tabulce začali výsledkově zvládat lépe, než na podzim.

Sobota 30. listopadu: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 4:3p (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Zápas juniorů proti Ústí sliboval tuhý boj o každý centimetr hřiště. Tento předpoklad se naplňoval od prvních minut. Na gól se čekalo dlouho pro kvalitní výkon obou brankářů. Domácí střídačku pak v polovině třetí třetiny rozradostnil zásah Poláčka. Po vstřelené brance přežili junioři kritické chvíle a samotný závěr si již pohlídali. Na konec podzimu si tak užili těsnou, ale důležitou výhru.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Chtěli jsme zakončit podzim vítězně a podle toho vypadal i výkon všech hráčů. Hrál se rychlý atletický hokejbal se šancemi na obou stranách, kde však po celý zápas dominovali brankáři. Nám se podařilo dát onu jednu branku a myslím, že jsme tři body urvali zaslouženě.

Sobota 30. listopadu: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Zápas rozhodně nepřipomínal první vzájemný zápas v sezóně, který mečouni ovládli poměrem 9:3. Plzeňané v první třetině měli více ze hry, týmy se přesto rozešly smírným skóre. Po druhé části domácí prohrávali. Ve třetí části zápas otočili, ale berounští Kelti jej poslali do prodloužení. V něm byli mečouni hladoví po vítězství. Vítěznou trefu měl na svědomí Banýr po dobré práci Pavlíčka. Dorostenci tak přezimují na třetí příčce.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas to byl hodně kvalitní. Myslím, že o výsledku rozhodla první třetina, která měla skončit v náš prospěch větším rozdílem. Beroun si po ní začal více věřit a my to měli těžší. Zápas nám zkazily chyby, kterých bylo moc. Klukům ukážeme video. Celý zápas jsme tvořili a měli o něco více ze hry. Na druhou stranu Beroun nastřelil dvě tyčky. Na hráčích bylo vidět, že chtějí ukončit zápas v prodloužení, a to se povedlo. K mojí spokojenosti chybí za podzim 4 body. Hráče jsem pochválil, ALE stále je třeba pracovat.

Neděle 1. prosince: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 5:4p (1:1,1:2, 2:1 - 1:0)

Mladší žáci

Duel proti Dobřanům nabídl otevřenou partii. Do vedení šli hosté, hned v dalším střídání ale domácí Plzeňané. Šneci si ale vzali brzy vedení zpět a dalšími dvěma góly z brejků potrestali plzeňský nedůraz ve středním pásmu. Začátek druhé části domácím vyšel, pohledná hře ale chyběla vstřelená branka. A když už Plzeňané snížili, vzápětí ihned opět inkasovali. Záchvěv zlepšení pak přišel na začátku třetí třetiny, pak ale mečouni opět vypadli z tempa a hosté dalšími dvěma trefami zvyšovali na konečných 2:7.

Komentář trenéra Michala Samce: V zápase jsme podali mnohem lepší výkon než v Dobřanech, ale stále to nestačilo. V utkání jsme měli dobré pasáže, ale soupeř díky svým individuálním kvalitám trestal každé zaváhání. Musíme zlepšit dovednosti v obranných činnostech a komunikaci. Dolů nás srážela také zbytečná vyloučení. Nemohu říct, že jsem spokojen, ale děkuji hráčům za bojovnost a nasazení.

Neděle 1. prosince: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany

2:7 (1:4, 1:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání