V sobotu si v hale zahrají přípravky, o den později se koná Zimní pohár mladších žáků

První větší sportovní akcí mládeže v letošním roce bude Zimní pohár mladších žáků. Plzeňané v něm vyzvou kvalitní soupeře. O prvenství s nimi v neděli budou bojovat Prachatice, pardubický Svítkov a dva pražské týmy. Sobota bude patřit přípravkám, Plzeňané na domácím turnaji sehrají tři zápasy.

Zimní pohár je přímým následovníkem turnaje O pohár místostarostky MO Plzeň 1, který se letos v únoru bude konat v kategorii U15. V loňském roce tento turnaj domácí mečouni ovládli, nyní se budou svěřenci Michala Samce snažit o opětovný zisk nejcennějších medailí. Protivníci se oproti loňsku z většiny neměnili. Na turnaj opět přijedou Prachatice, se kterými se mečouni potkávají i v soutěžních zápasech. V Plzni se opět představí Kert Park a SK Rebel Praha, tedy špičkové týmy skupiny STŘED.

Jedinou změnou je, že místo Třemošné se na turnaji představí pardubický Svítkov, který se v posledních letech stal velkou zásobárnou talentů. Právě zápas Plzně proti Svítkovu celý turnaj uzavře. Začátek posledního zápasu je naplánován na 16:30. Po něm následuje vyhlášení výsledků a předání cen. Úvodní zápas začíná v deset hodin.

Kompletní rozpis turnaje

Úplně prvním turnajem roku 2020 v plzeňské hale ovšem bude turnaj přípravek, kterého se zúčastní západočeské a jihočeské týmy, a který se odehraje v sobotu 18. ledna mezi desátou a patnáctou hodinou. Plzeňané vyzvou Suchdol nad Lužnicí (10:00), českobudějovický Pedagog (11:30) a Prachatice (13:30).