Brankářské tréninky nově zpestří pomůcka BlazePod

Z prosincového rozhovoru s trenérem brankářů Tomášem Cholinským jsme se dozvěděli, že zimní přípravu si plzeňští gólmani zpestří cvičeními s novými pomůckami. Ve středu se poprvé seznámili v pomůckou BlazePod, která rozvíjí postřeh, reakci, či periferní vidění.

Středa je již standardně vyhrazena pro brankářské tréninky pod vedením Tomáše Cholinského, který novinku představil starší skupině, konkrétně trojici Libor Kojzar, Petr Kráčina a Jiří Návara. Pomůcka BlazePod se dá charakterizovat jako soustava terčů, které se dají umístit na branku, na zem či na další pomůcky. Terče se různě rozsvěcují a dle slov Tomáše Cholinský se nerozvíjí pouze postřeh, ale také rychlost, výbušnost, periferní vidění a samozřejmě fyzička.

BlazePod jde ruku v ruce s moderními technologiemi a postupně si začíná hledat své místo v různých sportovních odvětvích. „Už nějaký čas jsem tento produkt sledoval, přišel mi velice efektivní, takže jsem se rozhodl ho z Ameriky objednat. Přes mobilní aplikaci si vytvořím trénink, který se pak přenáší do blikajících čidel a ta musí gólmani rukou zasáhnout,“ poodhaluje know-how BlazePodu Tomáš Cholinský.

V úvodních cvičeních se gólmani s BlazePodem seznamovali, když byla jednotlivá čidla rozmístěna na hokejbalové brance, později pak byla rozmístěna na plastovém povrchu a brankáři se rozhodně nenudili. Výhodou této tréninkové pomůcky je jistě to, že není určena pouze pro jednotlivce, ale lze vytvořit cvičení pro dvojici, která mezi sebou soutěží.

Brankáři si BlazePod pochvalují a oceňují více způsobů využití

Ohlasy na pomůcku byly ze strany plzeňských brankářů pozitivní. Novinka jim trénink zpestřila a přivítali ji. „Mně osobně to velmi baví. BlazePod je výborný v tom, že má několik využití,“ nechal se slyšet Petr Kráčina. Při dotazu na náročnost je pak podle Kráčiny určující vzdálenost terčů. K tomu se kloní i jeho kolega z A-týmu Jiří Návara. „Náročnost záleží, na tom, co Tomáš vymyslí. Mohu ale říct, ž po prvním tréninku jsem měl trochu nohy v medu,“ dodal s úsměvem Návara, kterého spolu s Petrem Kráčinou čekal ještě standardní trénink plzeňského Áčka.

Novinku si pochvaluje také Libor Kojzar. „Nejvíce oceňuji, že je vše zapsané v aplikaci a proto se dá přesně zjistit kde má příslušný brankář své nedostatky,“ ocenila moderní způsob využití jednička plzeňských juniorů.