Hodnocení víkendu: A-tým se rozstřílel, slaví i mladší žáci, starší žáci poprvé bez bodu

O uplynulém víkendu se v akci objevily tři týmy a všechny na domácím hřišti. V sobotu nejprve starší žáci na úvod jara zaznamenali těsnou porážku, poté se už ale slavilo, když A-tým přemohl Sudoměřice třinácti góly. O den později sehráli utkání mladší žáci, kteří se rovněž radovali. Dorost měl volno a juniorský zápas byl odložen.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté měli snový vstup do utkání. Jen 12 vteřin po úvodním vhazování otevřel skóre Průcha. Mečouni byli od první minuty hodně nebezpeční a hostující gólman musel být neustále na pozoru. V první části hry napadalo domácím do klece soupeře pět branek a při střelecké chuti byli i nadále. Sudoměřice trápili několika střelami až do konce zápasu a v bráně jich nakonec skončilo třináct, naopak hosté gólmana Kráčinu nepřekonali ani jednou, a plzeňský brankář si tak zapsal první nulu v sezóně. Adam Roušal mířil přesně třikrát a zaznamenal hattrick.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Před zápasem jsme si říkali, že to pravděpodobně nebude tak jednoznačné jako před týdnem. Nakonec ale první třetina proběhla z naší strany tak, že se snad nedala najít žádná chyba ve výkonu mužstva. To na rozdíl od utkání s Karvinou nemělo žádný herní výpadek. I proto skóre narůstalo po zbývající dvě třetiny až na těžko uvěřitelný celkový součet.

Přes třiadvacet vstřelených branek za tyto dva zápasy je nutné být nohama pevně na zemi. Stále je totiž dost věcí, v nichž se musíme zdokonalovat, abychom letos hráli soutěž hodně dlouho.

Sobota 7. března: HBC Plzeň – SK Sudoměrice 13:0 (5:0, 4:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V sobotu zahájili starší žáci jarní část domácím duelem proti Prachaticím. Fanoušci dlouho neviděli žádnou branku. Tu jako první vsítili až ve třetí třetině hosté. Domácím se zanedlouho podařilo vyrovnat zásluhou Eichlera, který se stal jediným úspěšným střelcem na straně Plzně. Hokejbalisté z Prachatic totiž záhy opět odskočili na rozdíl jednoho gólu a Plzeňští už odpovědět nedokázali a poprvé v sezóně odešli z utkání bez bodu.

Komentář trenéra Daniela Krále: V zápase jsme bohužel nepředvedli nic z našich dovedností a předností. Kluci zapomněli, čím byli úspěšní na nedávném turnaji a nic si z něj do tohoto zápasu nepřenesli. Chyběla souhra, střelba, nasazení - vše, co je třeba ke kvalitnímu výkonu, se kterým přichází kvalitní výsledek.

Sobota 7. března: HBC Plzeň – HBC Prachatice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladí mečouni již v první minutě otevřeli střelecký účet utkání, ovšem těsný náskok jim příliš dlouho nevydržel. Hosté poté dvěma přesnými ranami strhli vedení na svou stranu. Ještě před první přestávkou ale zvládli Plzeňané srovnat a do druhé třetiny šli za stavu 2:2. S přibývajícím časem se výkon domácích hráčů zvedal a ve druhé a třetí části se síť vlnila už jen za zády gólmana z Třemošné, a to ještě třikrát. Hattrickem se stejně jako minulý týden blýskl Jan Meiner.

Komentář trenéra Michala Samce: Do zápasu jsme nevstoupili příliš dobře, byli jsme laxní a nedůrazní, dali jsme soupeři šanci s námi hrát rovnocenný zápas. Postupně se náš výkon zlepšil a na hřišti jsme dominovali, přesto jsme nebyli schopni tlak přetavit v gólové situace. Nakonec kluci vybojovali zasloužené vítězství, ale přístup hráčů v první třetině i střelecká efektivita a malý tlak do zakončení pro nás budiž varováním do dalších utkání.

Neděle 8. března: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu

Sobota – 14. března
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Letohrad (13:00)
  • Starší žáci: Suchdol n. L. – Plzeň (13:00)

Neděle – 15. března
  • Dorost: Rakovník – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)