Dobrá zpráva! Klub chystá brzký návrat k trénování

Mečouni všech kategorií se mohou těšit na obnovení sportovní činnosti. Po více než dvou měsících absolutního klidu se rychle blíží doba, kdy hráči opět vezmou na našem stadionu hokejky do rukou!

V úterý 28. dubna se předseda HBC Plzeň Josef Kadaně sešel k jednání se šéftrenérem mládeže Tomášem Semerou a místopředsedou klubu Michalem Edlem. Důvodem byl plán návratu Mečounů na sportoviště.

Zmíněná trojice se dohodla na postupech, podmínkách, ale také cílech, které by se měly se znovuobnovením tréninků sledovat. Návrat na sportoviště se týká všech věkových kategorií, tedy od minipřípravky až po A tým.

Na další úterý, tj. 5. května, je naplánovaná schůzka trenérů všech kategorií, kde se upřesní konkrétní kroky včetně termínu zahájení tréninků a také termínu jejich ukončení.

Klub rovněž v řádech dnů zpřístupní pro své hráče minihřiště (bývalá střílna) se stanoveným režimem provozu.

K tomu všemu říká Josef Kadaně. „Nemělo smysl se příliš zabývat možnostmi sportování v době, kterou lze charakterizovat jako nepřehlednou, neznámou a zdraví rizikovou. Zároveň jsme také nechtěli vytvářet chaos ve změnách postupů, myslím, že jsme si jich všichni zažili za posledních sedm týdnů více než dost. Takže jsme vyčkali do doby, kdy je ve všem o dost jasněji a výrazně vyšší předpoklad, že to, co naplánujeme, také bude možné uskutečnit. Na trenérské schůzce probereme detailně vše, co se týká tréninkových jednotek a k tomu nezbytných podmínek. Přestože svaz ukončil a anuloval soutěže, my máme po úterku konkrétní představu nejen o trénování, ale také i o herní praxi našich hráčů. Po avizované schůzce trenérů budeme všechny naše členy detailně informovat o již velmi brzkém návratu k hokejbalu.“