Návrat k zápasům! Na modrou čáru se o víkendu postaví hráči Áčka a tři mládežnické týmy

Po koronavirové pauze a anulování rozběhnutého ročníku se mečouni vracejí k zápasové praxi. Hokejbalové celky z vlastní iniciativy nyní pořádají turnaje a domlouvají zápasy, které zaplní program do konce června. Již o tomto víkendu do hry vstoupí žákovské týmy, dorost a muži. Junioři si na svoji přemiéru ještě týden počkají.

A-tým

Iniciativa čtyř týmů dala vzniknout turnaji Autosklo H.A.K. Cup 2020. O prvenství budou bojovat Plzeňané proti Kladnu, Pardubicím a pražskému Kovu. Turnaj se odehraje jednokolově, rozpis turnaje respektuje odehrané zápasy během anulované sezóny. Plzeňané začínají na hřisti pražského Kova již tuto sobotu v 11 hodin. Další kolo odehrají v Pardubicích (13. června) a turnaj završí domácím zápasem proti Kladnu (27. června). Pravidla a hrací čas jsou shodné s pravidly extraligových zápasů

Mládež

Plzeňští junioři budou součástí BEKO poháru juniorů, který zorganizoval Česmorovavský svaz hokejbalu. Osm předních týmů bylo rozděleno do dvou skupin. Mečouni patří do skupiny Západ spolu s Prachaticemi, Kladnem a Ústím nad Labem. První duel odehrají svěřenci Tomáše Semery až příští víkend, kdy jedou do Ústí nad Labem.

Svůj turnaj odehrají také dorostenci. Plzeň se v rámci něho potká s berounskými Kelty, pražským Kovem, Hostivaří a Kladnem. Prvním plzeňským soupeřem bude v neděli Kladno. Stejný soupeř čeká starší žáky, kteří se do Kladna vydají v sobotu. Na hale o víkendu nastoupí jediný tým, a to mladší žáci, kteří v sobotu od deseti hodin vyzvou Třemošnou.

Program víkendu:

Sobota – 30. května
  • A-tým: Kovo Praha (11:00)
  • Starší žáci: Kladno – Plzeň (13:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:00)

Neděle – 31. května
  • Dorost: Plzeň - Kladno (14:00)