Hodnocení víkendu: U soupeře se radovali mladší žáci, junioři i dorost přivezli porážku

O prvním červnovém víkendu vstoupily do zápasů tři plzeňské týmy, všechny celky se představily na hřištích soupeřů. Junioři v prvním utkání BEKO poháru nestačili na severu Čech na ústeckou Elbu, ani dorostenci neuspěli v duelu s pražským Kovem. V neděli si ale výhru z Prachatic přivezli mladší žáci. A-tým a starší žáci měli volno.

Junioři

Plzeňští hokejbalisté na úvod BEKO poháru vycestovali do Ústí nad Labem. V severních Čechách se jim start do utkání nevydařil, již ve čtvrté minutě prohrávali o dvě branky. Ještě v první třetině se ale povedlo mečounům snížit na 2:1, ovšem v té druhé už zase řádili domácí. Plzeň obdržela tři góly a sama nevyužila ani dvojnásobnou početní výhodu. Západočechům se nedařilo. V poslední části se sice prosadili jako první, ale vzápětí do jejich klece spadly další čtyři míčky. Hosté tak odjeli domů s porážkou 9:2.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Po vynucené pauze jsme jeli k prvnímu utkání do silného Ústí. To, co jsme však předvedli, nemělo s důstojným výkonem nic společného. Se soupeřem jsme drželi krok jen v první třetině. Od druhé třetiny jsme byli všude pozdě, nedůrazní a herně velice špatní. To vše vystihuje i naše přes minutu trvající přesilovka 5 na 3 v druhé třetině, během které jsme nebyli schopni pořádně ohrozit domácího brankáře. Výkon a předvedená hra byla jedním slovem katastrofální a nikdy jsem nic podobného nezažil. Hráči si musí uvědomit, že se jedná o soutěžní utkání a ne ledajaký "pouťák". Doufám, že se z toho oklepeme a v následujícím utkání předvedeme doma s Kladnem zcela opačný herní projev.

Sobota 6. června: Ústí nad Labem – HBC Plzeň 9:2 (2:1, 3:0, 4:1)

Dorost

Dorostenci minulý týden slavili v domácí hale vítězství, nyní se vydali do hlavního města poměřit síly s Kovem. Ve středních Čechách sehráli vyrovnané utkání a až do závěru duelu byl stav nerozhodný 3:3. Mečouni ovšem dopláceli na neproměňování šancí a naopak sami v poslední minutě zápasu inkasovali. Tento gól se stal pro domácí vítězným, a Plzeň se tak z Palmovky vracela s těsnou porážkou 3:4.

Komentář trenéra Michala Edla: Další ze zápasů s kvalitním soupeřem. Kovo udělalo proti loňské sezóně hodně práce a předvedlo sympatický výkon. Gólové šance, které jsme si vytvořili, zůstaly bez využití. S postupem času a neproměňováním dalších příležitostí náš výkon klesal. Výsledkem byl obdržený gól na konci utkání. Naše řešení šancí nebylo moc dobré. Celkově to byl myslím velmi slušný zápas.

Pátek 5. června: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 4:3

Mladší žáci

Mečouni zahájili utkání v Prachaticích skvěle, když si v první třetině vybudovali dvoubrankový náskok. V prostřední části přesně mířili i domácí, za zády prachatického gólmana tentokrát žádný balonek neskončil. Západočeši si góly schovali až do dalšího dějství, kdy své vedení navýšili třemi brankami. Mladší žáci tak navázali na úspěšný minulý týden a po vynucené pauze si zapsali druhou výhru.

Komentář trenéra Michala Samce: Do utkání jsme vstoupili aktivně a po celou dobu kontrolovali jeho průběh. Pouze občasná individuální zaváhání poskytovala ojedinělé šance soupeři. Musím říct, že s herním projevem týmu i výkony jednotlivců jsem byl opravdu spokojen, dojem mi zkazily pouze zbytečné a nešetrné zákroky z naší strany, které v naší hře nemají místo. Věřím, že se jednalo o ojedinělé úlety a také, že příští týden navážeme na povedený a kvalitní herní projev, jímž jsme se na jihu Čech prezentovali.

Neděle 7. června: HBC Prachatice - HBC Plzeň 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)