Hodnocení víkendu: Dorost a junioři si zastříleli, A-tým na poháru střelce zatím nenašel

Uplynulý víkend nabídl plzeňským fanouškům pět utkání. A-tým v Pardubicích nevstřelil ani jednu branku, sám se vracel s osmi inkasovanými. Junioři si doma poradili s Kladnem, udrželi i čisté konto. V neděli se také dařilo dorostu, který si proti Berounu zapsal vysokou výhru. Mladší žáci nezvládli venku ani jedno utkání. Foto: HBC Kladno

A-tým

Mečouni do druhého kola Autosko H.A.K. Cupu měli dobrý vstup, ale utkání se jim nevydařilo. V úvodu zápasu se ocitli u několika příležitostí, ale ani jednou se neradovali. Naopak Pardubičtí využili početní výhodu a jejich jednobrankový náskok vydržel až do přestávky. Po ní si vytvářela šance obě mužstva, ale góly padaly jen do plzeňské klece, ve druhé části zaznamenali domácí tři přesné trefy. Plzeňská hra se s přibývajícím časem bortila a v posledním dějství soupeř své skóre ještě navýšil o čtyři branky. Západočeši tak v Pardubicích prohráli 0:8 a v poháru stále čekají nejen na první body, ale také na první gól.

Hodnocení trenéra Josefa Kadaněho: Ten důvod, proč zápas dopadl takhle, spatřuji v nastavení a motivaci obou týmů. Pardubice jsou od začátku myšlenky tohoto „projektu“ nastartovaní dojít k celkovému vítězství. Náš tým to tak opravdu nemá. Odpovídá to nasazení mužstva při zápasech, také skladba týmu je hodně odlišná od těch dvou jarních zápasů.

I přes velmi dobrý start do zápasu, kdy jsme měli příležitosti, jsme inkasovali hned při našem prvním oslabení. Druhá branka Pardubic v necelé polovině utkání, mimochodem opět v oslabení, už definitivně určila vývoj. Pak už se projevoval větší a větší zmar, kdy například z našich závarů není vůbec nic a my dostáváme góly, které jsou z kategorie naprosto laciných nebo vlastní. Tenhle zápas byl jakýsi koncentrát všeho špatného z podzimu. Nicméně. Řada hráčů bojovala až do konce, i když počet hráčů díky zranění klesal a ustálil se na pro nás velmi netypickém počtu dvanáct hráčů v poli.

Sobota 13. června: HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 8:0 (1:0, 3:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Plzeňští si po nevydařeném úvodním duelu BEKO poháru zpravili chuť v tom dalším proti Kladnu. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre domácí Reiser, v jedenácté se mečouni radovali znovu. V prostřední patnáctiminutovce to byli opět plzeňští hokejbalisté, kdo hýbal skórem, a to dokonce třikrát. Do třetí třetiny nastupovali svěřenci Tomáše Semery už s pětibrankovým náskokem, přesto nepolevovali a vysoký stav stále navyšovali. Počet plzeňských branek se nakonec zastavil na čísle osm, gólman Šlechta za svá záda nepustil ani jeden míček. Plzeň si tak zapsala tři body a příští týden bude bojovat o účast na finálovém turnaji.

Hodnocení trenéra Tomáše Semery: V utkání proti Kladnu jsme chtěli odčinit ostudnou porážku v Ústí. Už v týdnu jsem z hráčů cítil odhodlání, a to se projevilo od prvních minut. Hráli jsme aktivně a vytvářeli si brankové příležitosti, které se nám tentokrát dařilo proměňovat. Vysoké herní tempo jsme drželi po celý zápas, a proto tak vysoké skóre.

Sobota 13. června: HBC Plzeň – HBC Kladno 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)

Dorost

Dorostenci vstoupili do souboje s Berounem skvěle, běžela devátá minuta utkání a mečouni se radovali už z páté branky. Soupeř si poté vzal oddechový čas a do konce prvního dějství stihl rozvlnil síť dvakrát. Ve druhé části měli Západočeši pětibrankový náskok zpět, když na své konto přidali další dva přesné zásahy. V poslední třetině si dlouho žádný míček do brány cestu nenašel, až v poslední minutě ho tam dvakrát ještě dopravili domácí hráči. Ti tak na domácí půdě porazili Kelty 9:2.

Hodnocení trenéra Michala Edla: Do zápasu jsme udělali hodně změn v sestavě. Vstup do utkání byl pro nás výborný, vytvořili jsme si velký náskok. Soupeř zareagoval oddechovým časem a po něm nás potrestal dvěma góly za naši laxnost a nedůslednost. To jsme ve druhé a třetí třetině změnili a předvedená hra měla kvalitu. Několik hráčů dostalo roli mentorů, kterou splnili, což je pro nás pozitivní.

Neděle 14. října: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 9:2 (5:2, 2:0, 2:0)

Mladší žáci

V sobotu měli mladší žáci nabitý program. Nejprve vyrazili do severních Čech, kde se střetli s Ústím nad Labem. Jako první zvedali ruce nad hlavy hosté, kteří po první třetině drželi těsný náskok 1:0. V té druhé ovšem dominovali Ústečtí, kteří byli aktivnějším týmem, otočili vývoj utkání ve svůj prospěch a zajistili si vedení o tři branky. Poslední dějství už tak bohaté na góly nebylo, síť se na každé straně vlnila jen jednou a mladí mečouni tak z Ústí odjížděli s porážkou 2:5.

Hodnocení trenéra Michala Samce: V Ústí nás čekal asi nejlepší soupeř, s jakým jsme v této sezóně hráli. Domácí na nás vlétli a po celý zápas byli aktivnější, přesto jsme předvedli sympatický výkon a nebýt výpadku ve druhé třetině, mohl zápas vypadat jinak. Dokázali jsme si také vytvářet šance a byli jsme důstojným soupeřem, který se rozhodně nehodlal vzdát. Vzhledem k úmornému vedru, které celý zápas provázelo, jsem byl s předvedeným výkonem, a hlavně s nasazením hráčů i přes porážku v rámci možností spokojen. Přál bych si, abychom takových zápasů hráli v sezóně co nejvíce.

Sobota 13. června: Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)

Po zápase v Ústí nad Labem se mladší žáci přesunuli do Kladna. Utkání na kladenském hřišti se plzeňskému družstvu nepovedl podle představ. Západočeši zaspali úvod střetnutí, hned v první části inkasovali tři branky. Po přestávce viděli diváci v každé bráně jeden gól. Plzeň pak v poslední třetině dotahovala ztrátu, ze vstřelené branky se radovala dvakrát, ale to bylo málo. Mladší žáci prohráli s Kladnem těsně 3:4 a po náročném dni se domů vraceni s dvěma prohrami.

Hodnocení trenéra Michala Samce: Nerad používám negativa, zvlášť při hodnocení mládežnického sportu. Ale na tom, co jsme předvedli první dvě třetiny na půdě Kladna, bych pozitiva až na výjimky při nejlepší vůli nenašel. Snad byli hráči celkově unavení z velmi náročného zápasu v Ústí, nikdo nepodal výkon, který odpovídá jeho schopnostem. Byli jsme nesoustředění, líní a nedůrazní, soupeř byl ve všech aspektech o třídu lepší. Nebýt skvělého brankáře Hoška, byl by gólový účet ze strany domácích mnohem větší. Oceňuji, že se kluci alespoň v poslední třetině zkusili vzchopit a s přehledem hrajícímu soupeři vzdorovat. Někdy se zkrátka nedaří, ale i takové zápasy mají velký smysl a posouvají nás dále, proto jsem rád, že jsme na tento trip vyrazili.

Sobota 13. října: HBC Kladno - HBC Plzeň 4:3 (3:0, 1:1, 0:2)