Závěrečné bitvy sezóny! A-tým přivítá Kladno, junioři se vydají na finálový turnaj

Družstva HBC Plzeň čeká poslední hokejbalový víkend. Po více než třech měsících odehraje zápas v domácím prostředí plzeňský A-tým, který hostí v rámci turnaje Autosklo H.A.K. Cup kladenský Alpiq. Na Final four se probojovali junioři a již v pátek odpoledne se v Berouně představí mladší žáci. V sobotu čeká turnaj plzeňskou přípravku.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 27. června od 11:00

Do finálového kola míří turnaj Autosklo H.A.K. Cup 2020, iniciativa čtyř extraligových týmů. Plzeňanům se zatím v turnaji nedaří podle představ a již je jasné, že obsadí konečnou čtvrtou příčku. Přesto se tým pod vedením Josefa Kadaněho bude chtít vítězně rozloučit se sezónou, ve které měl relativně dobré vyhlídky a před anulováním extraligového ročníku se nacházel na druhé příčce v tabulce.

V sobotu do Plzně dorazí Kladno. Alpiq má stále šanci na celkové prvenství, když po prohře v prodloužení s Pardubicemi zdolal po vítězném obratu pražské Kovo. Mečouni v turnaji prohráli fotbalovým výsledkem 1:0 s pražským Kovem a inkasovali osm branek v Pardubicích. Stále tak čekají na střelce. Stane se prvním střelcem Plzně v turnaji někdo ze zkušených hráčů nebo mladíci, kteří v závěrečných duelech dostávají patřičný prostor?

Mládež: Finálový turnaj juniorů, mladší žáci v Berouně, přípravka na Kertu

Přes prvotní debakl proti ústecké Elbě se družstvo juniorů přeneslo a vcelku jasně porazilo soupeře z Kladna (8:0) a Prachatic (7:2), čímž si vysloužilo vstupenku na Final four BEKO poháru juniorů 2020. Na něj se projovalo ještě zmíněné Ústí nad Labem, Letohrad a pardubické Autosklo. Právě proti pardubickým hokejbalistům nastoupí svěřenci Tomáše Semery v sobotním semifinále (16:30), které určí podobu nedělních dvojic zápasů o prvenství a o třetí příčku. Všechny zápasy bude živě přenášet Tvcom.cz.

V pátek od 17 hodin čeká závěrečný duel mladší žáky, kteří se představí na půdě berounských Keltů. O den později nastoupí na hřišti Kert Parku v pražských Lužinách. Hráči přípravky v týdnu ladili formu na hřišti v areálu 20. ZŠ v Plzni, kde nastoupili proti Stříbru.

Program víkendu:

Pátek – 26. června
  • Mladší žáci: Beroun – Plzeň (17:00)

Sobota – 27. června
  • A-tým: Plzeň – Kladno (11:00)
  • Junioři: Pardubice – Plzeň (16:30, Finálový turnaj BEKO pohár juniorů 2020)
  • Přípravka: Turnaj, Praha-Lužiny (14:00)

Neděle – 28. června
  • Junioři: Finále / o 3. místo (Finálový turnaj BEKO pohár juniorů 2020)