Trojice týmů začala s přípravou na novou hokejbalovou sezónu

V pondělí 3. srpna se poprvé sešli hráči dorostu a A-týmu, aby zahájili přípravu na nadcházející ročník. O den později se k nim připojili také junioři. Žákovským družstvům začne tréninkový cyklus o den později. Klub v srpnu čekají tři významné akce, včetně mládežnického Pilsen Cupu!

V srpnu se klub HBC Plzeň bude již tradičně prezentovat na plzeňské Sportmanii. Následující víkend pak bude patřit mládežnickému Pilsen Cupu, který se měl původně konat v červnu, ale náhradním termínem byl zvolen
22. – 23. srpen. Podrobnosti o turnaji přineseme brzy. Od 24. do 28. srpna proběhne další ročník mládežnického hokejbalového kempu, který povedou kluboví trenéři společně s trenéry LZ Hokejové školy.

Změnou neprošly ani dny a časy tréninků jednotlivých družstev, stejně tak se nemění ani složení realizačních týmů, které zůstávají shodné s předchozí sezónou.

Muži na své přípravě nic nemění a volí loňský model

Předsezónní příprava A-týmu bude prakticky totožná s tou loňskou. Srpnové tréninky již budou probíhat ve výstroji a trenéři se budou zaměřovat na herní dovednosti. První přípravný duel hokejbalisté s mečounem na hrudi odehrají v pátek 14. srpna v Hořovicích proti Kert Parku, herní připravenost Plzeňanů otestují také dva prvoligové týmy. V rámci tradičního soustředení v Sušici na konci srpna se mečouni utkají s Prachaticemi a Suchdolem nad Lužnicí.

Kabina oproti loňské sezóně doznala změn. Rozloučil se kapitán Adam Vágner, dále nepokračují ani Ondřej Benedikt či Lukáš Vodrážka. Martin Kunzmann odešel na hostování do Grenchenu. Přípravu s týmem naopak absolvuje čtveřice loňských juniorů Hýbl, Štípek, Zíka, Šlechta a Votípka, při čemž první tři jmenovaní absolvovali s A-týmem červnový Autokslo H.A.K. Cup.

Kádr A-týmu pro přípravu před sezónou 2020/2021

Petr Kráčina, Jiří Návara – Jiří Benedikt, Lukáš Hanuš, David Pokorný, Michal Slanec, Martin Šlechta, Tomáš Ulč – Tomáš Hýbl, Richard Hurt, Ondřej Kejř, Vít Lokajíček, Tomáš Majer, Vlastimil Pavlečka, Michal Průcha, Adam Roušal, David Štípek, Marek Švarc, David Ulč, Jakub Vobruba, Matěj Votípka, Lukáš Zíka.