A-tým sehraje dva domácí zápasy, do akce jdou i B-tým a mládež

Mečouni tento víkend odehrají dvě utkání na domácím hřišti, kde budou bojovat o další důležité body. V sobotu přivítají dalekou Karvinou, o den později před televizními kamerami O2 TV Sport vyzvou Most. K dohrávání první ligy nastoupí v neděli také B-tým, do poháru vstoupí junioři a žáky čekají přátelské zápasy.

HBC Plzeň – HbK Karviná, sobota 29. května od 16:00

Plzeňským hokejbalistům se oproti podzimu daří. Ve třech utkáních dohrávané části sezóny ještě neztratili ani bod a posunuli se na osmé místo neúplné tabulky. Po restartu sezóny nejprve v domácím prostředí porazili pražské Kovo 3:2, o týden později se v Letohradu radovali z výhry 4:2 a minulý víkend zvítězili nad Hradcem Králové 3:2.

Karviná před pozastavením soutěže bodovala v každém zápase. Úspěšně vstoupila do soubojů i na začátku května, když na domácím hřišti slavila vítězství nad Dobřany 2:1. V dalším duelu už se jí příliš nedařilo, o body přišla v poslední minutě a s Ústím nad Labem prohrála 3:4. Minulou sobotu se Karvinští utkali s Kovem. Na jeho hřišti mířili přesně hned sedmkrát a zapsali si důležité body pro postup do play off. S dvanácti body jim momentálně patří pátá pozice.

Ve vzájemných zápasech se minulou anulovanou sezónu lépe vedlo mečounům. V Karviné slavili výhru 3:1, v odvetě na západě Čech se pak rozstříleli a Karviné na cestu přibalili deset branek (10:2). Letos se ale Plzeňští zatím řadí k méně produktivním týmům. Naopak jsou nejméně vylučovaným týmem a úspěšnost oslabení mají po Kladnu a Mostu druhou nejvyšší (85,71 %).

Nejproduktivnějšími hráči Plzně jsou se čtyřmi body Richard Hurt (1+3) a Vít Lokajíček (1+3). K dohrávání sezóny nastoupili Západočeši s posilami a v posledních zápasech se v sestavě objevují i plzeňští hokejbalisté hrající ve Švýcarsku. Na straně hostů nejvíce kanadských bodů zatím posbíral Lumír Rosůlek, který pětkrát vsítil gól a k tomu přidal stejný počet asistencí.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

HBC Plzeň – HBC Most, neděle 30. května od 13:00

V neděli se mečouni utkají s Mostem před kamerami O2 TV Sport. Bude se jednat o první hokejbalové utkání vysílané na tomto kanálu. Severočeši se momentálně nacházejí s šesti body hned za Plzní, mají ale odehrané o utkání méně. Všechny body posbírali na podzim, kdy do sezóny vstoupili výborně. Stihli odehrát dva zápasy a z obou si odnesli plný počet bodů. V úvodním duelu vyzráli nad Dobřany 3:0, v následujícím zvítězili s Letohradem 3:2.

V letošním roce ale na výhru stále čekají. Po rozběhnutí sezóny se jim nedařilo s Pardubicemi (3:4), o den později bod nezaznamenali ani v zápase s Kladnem (2:5). Před dvěma týdny Hostivaři nastříleli pět branek, ale ani to na výhru nestačilo (5:8). Naposledy se utkali s Kert Parkem, kterému podlehli 2:6. Mostečtí ale vynikají v oslabení, s Kladnem si drží nejlepší úspěšnost (86,96 %).

S Mostem se potkali minulý ročník Plzeňští v obou zápasech. Střetli se hned v tom úvodním na hřišti Mostu, kde těsnou výhru vybojovali hosté (1:2). Vítězný gól tehdy vsítil v poslední třetině David Ulč. V duelu v západních Čechách byli lepším týmem opět mečouni, tentokrát zvítězili vyšším rozdílem (10:3).

Nejproduktivnějšími hráči mosteckého celku jsou s pěti body Radim Štěpáník (3+2) a Adam Drož (3+2), který dříve také v Plzni působil. Před dohráváním sezóny oznámili Severočeši posilu, jedná se o Jaromíra Markytána, který v extralize naposledy oblékal dres pražského Kert Parku a vyhrál s ním mistrovský titul.

Utkání můžete sledovat živě na O2 TV Sport nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu

Sobota – 29. května
  • A-tým: Plzeň – Karviná (16:00)

Neděle – 30. května
  • A-tým: Plzeň – Most (13:00)
  • B-tým: Prachatice – Plzeň (15:00)
  • Junioři: Prachatice – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Prachatice – Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Hostivař – Plzeň (14:30, 16:30)