Plzeňští hokejbalisté porazili Karvinou v samostatných stříleních

Mečouni zvítězili v dalším utkání po restartu sezóny, tentokrát až po samostatných stříleních. Nad Karvinou vedli už v první třetině o dvě branky, hosté pak ale skóre otočili a Plzeň musela dotahovat. Zápas šel nakonec do prodloužení. Tam žádná branka nepadla, a tak o vítězi rozhodly nájezdy, kde si vítězný gól zapsal Stanislav Valenta.

V úvodu zápasu nejprve zahrozili hosté, když v prvních vteřinách hry skončil pokus Jana Rosůlka na tyči. Aktivněji se na začátku také prezentoval Jaroslav Pauer, který nastoupil za Plzeň po delší době, a doplnil tak Kolaříka s Kunzmannem, kteří v dohrávané části sezóny jezdí vypomáhat ze Švýcarska. A právě Jaroslav Pauer otevřel skóre utkání, když se v desáté minutě prosadil z pravého kruhu. Krátce poté usedl na trestnou lavici Benedikt a Karvinští měli možnost vyrovnat v přesilové hře. Tu ale nevyužili a vzápětí se vrátka na trestnou lavici otevírala na druhé straně.

Mečounům k využití početní výhody stačilo jen 38 vteřin. Ondřej Kejř obdržel přihrávku od Slance na modrou čáru a tvrdou ranou poslal Plzeň do dvoubrankového vedení. To domácím ale nevydrželo ani minutu a poprvé v utkání se prosadili také Karvinští. Po levé straně se dostal na levý kruh Jan Stromko a Kráčina na jeho střelu nestačil. V závěru třetiny šli Plzeňští do čtyř, na začátku druhé části dokonce do tří a hosté měli velkou příležitost srovnat.

Minutu dlouhé dvojnásobné oslabení Západočeši zvládli, ve čtyřech už ale gól dostali, když Jan Diviš z blízkosti překonal plzeňského brankáře. Vzápětí se mečouni pokoušeli o odpověď. V dobré příležitosti byl Hurt s Lokajíčkem, ale druhý jmenovaný netrefil dobře míček. Domácí si pak vynutili nedovolené zákroky a většinu času ve zbytku druhé třetiny strávili v přesilové hře. V závěru si pár vteřin dokonce zahráli v pěti proti třem, ale skóre už se ve druhé patnáctiminutovce neměnilo, a do třetího dějství tak oba týmy vstupovaly za nerozhodného stavu.

Na začátku třetí třetiny měli k dispozici přesilovou hru hosté, ve které se sice neprosadili, ale krátce po jejím skončení už se síť za zády plzeňského gólmana vlnila. Hosty poprvé v duelu poslal do vedení Jan Rosůlek přesnou trefou od modré. Hráči ze západočeské metropole poté byli důrazní na brankovišti, ale nikdo míček za brankovou čáru nedopravil. V následné přesilové hře si vytvořili tlak a jen vteřinu po jejím skončení se o vyrovnání postaral svou první brankou po návratu Petr Gřonka, jenž se z levé stany nemýlil.

Skóre bylo po základní hrací době vyrovnané, a tak na řadu přišlo prodloužení. Hned v úvodu se v nebezpečné šanci ocitli hosté, Pala ale z prostoru mezi kruhy zamířil jen do tyče. O vítězi musela rozhodnou až samostatná střílení, ve kterých se nejprve prosadil Jan Rosůlek. Na to zareagoval ve třetí sérii Lukáš Hanuš, který už nájezd musel proměnit, aby udržel naději na výhru. Druhý bod nakonec Plzni vystřelil Stanislav Valenta, který nastoupil po delší pauze.

Ohlasy po utkání

Josef Kadaně (trenér HBC Plzeň): Karviná měla předchozí výsledky velmi dobré a ukázala se jako velmi zdatný soupeř. Naproti tomu jsme měli utkání rozehrané velmi dobře. Komplikace přišly krátkou horší pasáží na konci první a na začátku druhé třetiny. I když jsme v poslední třetině dokonce prohrávali, vůle týmu zvrátit vývoj a výsledek byla tak výrazná, že se to nakonec muselo povést. Dva body nás zase posouvají více do vyřazovacích bojů.