Hodnocení víkendu: A-tým si zajistil play off, radují se také junioři, B-tým prohrál vysoko

O víkendu se všechny týmy kromě nejmladšího představily na hřištích soupeřů. A-tým si z Hostivaře přivezl výhru za tři body a postupuje do vyřazovacích bojů, B-tým v Suchdolu neuspěl. Úspěšní byli junioři, kteří zvládli další utkání Poháru. Přípravka na turnaji v Nižboru vybojovala druhé místo, zahrála si i minipřípravka.

A-tým

Plzeňští hokejbalisté vyjeli v sobotu bojovat o důležité body do Hostivaře. V hlavním městě se jim povedl vstup do utkání, když se ve třetí minutě prosadil Slanec. Na začátku prostřední části se mečounům podařilo skóre navýšit, na to ale za nedlouho domácí zareagovali. Poté se opět radovali Plzeňští, kteří odskočili ve třetí třetině na rozdíl tří branek. Závěr byl ale ještě dramatický, Hostivař dvěma góly snížila, ale vyrovnat už se jí nepodařilo. Mečouni si tak těsným vítězstvím zajistili postup do play off.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Vědomi si důležitosti zápasu jsme měli jasný cíl - vítězství. Povedl se nám nástup do utkání, kdy po dvou velmi dobrých šancích jsme proměnili chvíli na to přesilovku. To samé se odehrálo na začátku druhé třetiny. Hned v prvním střídání jsme zvýšili na 2:0. Jenže postupně začala naše hra a především pohyb uvadat a po několika varováních už udeřilo. Před třetí třetinou jsme si připomněli náš cíl. Hra v našem podání se o dost zlepšila a rezultovaly z toho další dvě branky. Posledních pět minut jsme si lehkovážně zkomplikovali. Nicméně, přes zbytečně dramatický závěr máme další tři body a jistotu play off!

Sobota 12. června: HBC Hostivař – HBC Plzeň 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

Podrobnosti o utkání

B-tým

Mečouny o víkendu čekal těžký zápas, utkali se s prvním týmem 1. ligy. Suchdol nad Lužnicí hned v úvodu otevřel skóre duelu, Plzeňští ale během minuty a půl dokázali vyrovnat. Další část první patnáctiminutovky už se ale plzeňským mladíkům nevydařila. Suchdol vsítil ještě čtyři branky a po první třetině byl stav 1:5. V prostřední části se síť vlnila na každé straně dvakrát. Ve zbytku utkání už se plzeňským hráčům nepodařilo prosadit, naopak ještě dva góly na své konto přidali domácí a radovali se z výhry 9:3.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Do Suchdolu jsme jeli s tím, že po dvou dobře odehraných utkáních s Prachaticemi a Svítkovem, bychom chtěli překvapit, podat dobrý výkon a pokud možno získat nějaké body. Bohužel nic z toho se nestalo. Do utkání jsme vstoupili vlažně, byli všude pozdě a z toho vyplynulo, že o vítězi bylo rozhodnuto již v první třetině, po které byl stav 5:1. O přestávce jsem kladl hráčům na srdce, ať vymažou první třetinu z hlavy a jdeme do toho znovu od nuly. To se z části povedlo, kdy jsme odehráli vyrovnanou prostřední část. Nicméně, velmi zkušený a sehraný soupeř, než jsme my, si utkání v klidu pohlídal. A vždy, když potřeboval, tak mu to tam spadlo. Pro nás to byla tvrdá lekce, ale i ty ke sportu patří. Je potřeba se z toho poučit a v dalším utkání podat opět poctivý týmový výkon!

Neděle 13. června: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň B 9:3 (5:1, 2:2, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři v sobotu nastoupili k dalšímu utkání v BEKO poháru juniorů. Na hřišti Rakovníku vstoupili do zápasu výborně, už po první třetině vedli 4:1. V té další se ale žádná střela z plzeňské hokejky neujala, naopak domácí dvěma přesnými trefami snížili na rozdíl jedné branky. Ve třetí patnáctiminutovce už Plzeňští neinkasovali, upravili skóre na 5:3, a navázali tak na minulé vítězství. Za hosty se prosadili dvakrát Pavlíček, Matoušek, Smeták a Král.

Komentář trenéra Michala Edla: Opět další zápas, který naše mladé hráče posouvá. Sice jsme jako první inkasovali, ale pak jsme první třetinu dokončili s náskokem. Druhá třetina ukázala, že zápas končí až po 45 minutách. Celou jsme si ji komplikovali. Je to daň za nezkušenost. Třetí část už byla opět v duchu první a zápas dopadl výborně.

Sobota 12. června: HBC Rakovník – HBC Plzeň 3:5 (1:4, 2:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Přípravka

Přípravka se představila na turnaji v Nižboru. Mladí mečouni sehráli celkem pět utkání, když nejprve porazili Dobřany 13:1, následně Kladno 2:1 a v posledním duelu základní části podlehli Berounu 3:5. Svými výkony se dostali do semifinále, kde si zapsali výhru nad Kladnem 7:6. Ve finále nestačili na Beroun, tentokrát prohráli těsně 0:1.

Komentář trenéra Marka Štrunce: Mladí mečouni se na tento turnaj velice těšili. Pro mnohé z nich to bylo něco nového. Hra na celé hřiště, a to v pěti hráčích, hrané útočné i obranné bule, střídání za hry a hrací doba čistého času. V základní skupině si nejdříve jednoznačně poradili s mužstvem Dobřan, a poté i s protivníky z Kladna. Toto vítězství bylo ale o poznání upracovanější a bolestivější a těsná výhra o branku nás posunula bojovat o přední umístění. Posledním soupeřem mečounů byli domácí Kelti. Po nádherných herních kombinacích na obou stranách se mohli nakonec radovat domácí. V semifinále Plzeňané narazili opět na Kladno. A byl to zcela jiný zápas než v základní části. Hra se přelévala ze strany na stranu, bylo vidět mnoho nádherných herních situací a střel. Přesto mohli být spokojenější Kladenští. Vedli již 3:0. Ve druhé časti se však mečouni zvedli a zdramatizovali utkání a šest vteřin před koncem utkání Matěj Šplíchal rozhodl o výhře 7:6 a postupu do finále proti Keltům. Zápas byl urputný, bojovalo se o každý metr, hodně osobních soubojů a vynikající brankáři, to bylo finále. Nakonec jeden vstřelený gól do naší branky rozhodl, že si naši kluci odvezou druhé místo.

Minipřípravka

I nejmladší plzeňské družstvo se představilo v akci. Minipřípravka rozdělena na dva týmy se na hřišti 20. ZŠ střetla se Stříbrem a Berounem.

Komentář trenéra Jiřího Navrátila: Turnaje se zúčastnily týmy stříbrských Buldoků, berounských Keltů a dva týmy plzeňských Mečounů. Za slunečného počasí a nádherné rodičovské kulisy jsme odehráli vyrovnané zápasy s našimi soupeři, které skončili výhrami i prohrami. Jsem velmi rád, že jsme hráli i s netradičním soupeřem z Berouna, se kterým se standardně nepotkáváme a tím máme konfrontaci i s jinými kluby mimo region jih-západ. Kluky musím za výkon pochválit, předvedli obrovské nasazení a týmovost a přesvědčili se, že i prohrávaný zápas v poločase o spoustu gólů se dá zdramatizovat. Tím se jim zvedlo sebevědomí a bylo to znát i v následujících zápasech.

Program příštího víkendu

Sobota – 19. června
  • A-tým: Plzeň – Dobřany (14:00)
  • B-tým: Plzeň – Prachatice (16:30)
  • Junioři: Plzeň – Kladno (11:00)