Hodnocení víkendu: A-tým padl, B-tým má čtvrfinále, junioři finálový turnaj

Uplynulý víkend nepřinesl jen extrémní teploty, ale také hokejbalová dramata. A-tým těsně podlehl Dobřanům. B-tým a junioři rozhodovali své zápasy až v samostatných stříleních. Výsledky obou zápasů ale Plzeňany posouvají do další fáze soutěže! Zahráli si také mladší žáci, kteří přestříleli České Budějovice.

A-tým

Mečouni hráli o lepší postavení v tabulce, na pátou pozici by je posunul zisk tří bodů. Ten byl o něco dále již ve druhé minutě, kdy Dobřany poslal do vedení Braun trefou v přesiloce. Domácí odpověděli stejným způsobem, v šesté minutě srovnal Hanuš. Na začátku druhé třetiny otočil vývoj utkání Kunzmann, jenže tentokrát brzy vyrovnával soupeř. Mečouni poté nevyužili slibné šance, branka nepadla ani žádné další přesilové hře. Poslední slovo tak měl ve 39. minutě dobřanský Jan Kovářík. I přes prohru mečouni díky jarním výkonům obsadili šestou příčku a ve čtvrfinále se utkají s ústeckou Elbou.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Po rychlé obdržené brance v oslabení na začátku utkání, jsme dokázali z naší první přesilovky rychle vyrovnat a převzít iniciativu. Bohužel jsme nedokázali naši převahu a šance využít k výraznějšímu náskoku. Dobrý výsledek nás stálo neproměnění vyložených příležitostí a špatná disciplína. Soupeři jsme darovali příliš mnoho přesilových her, čehož se musíme v play off vyvarovat.

Sobota 19. června: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

B-tým

V plzeňské hale se odehrál přímý souboj o vstupenku do čtvrtfinále 1. Alpa ligy. Plzeňskému B-týmu v čele s juniory čelily Prachatice. Mečouni měli výsledkově skvělou první třetinu. Do kabin šli za stavu 3:0 po trefán Gally, Miksana a Chramosty. Jenže zkušenejší soupeř se nevzdal a ve druhé třetině se dostal na dostřel jedné branky. Ve 32. minutě pak Horalové srovnali díky druhé využité přesilovce. Další branka již nepadla – ani v prodloužení. Samostatná střílení pak rozhodl Poláček a brankář Kojzar, který si v utkání připsal 36 úspěšných zákroků. Bodový zisk nakonec Plzeň posunul do čtvrfinále, kde se utká s pardubickým Svítkovem.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Do utkání jsme šli s tím, že chceme dát zapomenout na nepovedený výkon v Suchdole. Z mého pohledu byla předváděná hra v první třetině opět špatná, avšak podařilo se nám dát tři branky. Od druhé třetiny šel výkon nahoru. Měli jsme pasáže, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili, ale přestalo nám to tam padat, čehož soupeř využil v potrestal nás využitými přesilovkami a dorovnal skóre. Ke konci utkání a i v prodloužení jsme soupeře mačkali, ale ani vyložené šance jsme neproměnili. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, které pro nás dopadli lépe. Nyní nás o víkendu čeká čtvrtfinále se Svítkovem. Budou to těžká dvě utkání, ale pokusíme se uspět a postoupit mezi nejlepší čtyři.

Sobota 19. června: HBC Plzeň - HBC Prachatice 4:3ss (3:0, 0:2, 0:1 - 0:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři měli rovněž skvělý start do duelu. V čase 1:32 vedli po brankách Matouška a Kopala 2:0! Druhá polovina třetí třetiny byla divočejší na obě strany, padly v ní hned tři branky v početních výhodách. Dvakrát se prosadilo Kladno, radost plzeňské střídačce přinesl Král. Do konce utkání padla ještě jedna branka z přesilovka – bohužel opět do plzeňské branky. Prodloužení vítěze neurčilo, rozhodovala tak samostatná střílení, v nichž se radoval soupeř. Porážka nicméně nemění nic na tom, že se mečouni příští týden zúčastní závěrečného turnaje.

Komentář trenéra Michala Edla: Opět další zápas s kvalitním soupeřem. Vstup do zápasu byl solidní a tak i dopadla první třetina. Ve druhé třetině jsme opustili stanovenou taktiku a zápas se dramatizoval. Měli jsme i dost faulů a soupeř trestal. Závěr třetí třetiny a prodloužení bylo opět naše, ale bez gólu. V nájezdech byl úspěšný soupeř. Každopádně je velkým úspěchem, že až na 2 hráče z kategorie juniorů postoupil tým složený z dorostenců na finálový turnaj. Na ten se těšíme. Víme, že nejsme favorité, ale na výlet rozhodně nejedeme.

Sobota 19. června: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 3:4ss (3:2, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci ve Štruncových sadech hostili českobudějovický Pedagog. Domácí měli početní převahu a vzhledem k venkovním teplotám to bylo dvojnásob znát. Hra se odehrávala především v útočném pásmu Plzně a na hostujícího brankáře mířila střela za střelou. Po závěrečném hvizdu ukázala tabule skóre 6:0. Hatrick vstřelil obránce Marek Ptáčník, dva góly přidal Zelinger, jeden Šplíchal.

Komentář trenéra Michala Samce: Kluci podali i v extrémním horku velice dobrý výkon jak po technické stránce, tak hlavně z hlediska nasazení. Soupeř přijel s malým počtem hráčů, což se velice projevilo na obrazu hry. Jediná věc, se kterou jsem byl popravdě velmi nespokojený, bylo naše zakončení, kdy jsme neustále trefovali soupeřova brankáře a v jiných zápasech by nás takové lajdáctví mohlo mrzet.

Sobota 19. června: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)