Den HBC Plzeň se vydařil skvěle! Nadšení neskrývali účastníci ani organizátoři

V neděli se uskutečnil první ročník Dne HBC Plzeň. Hráči napříč věkových kategorií si měli možnost zasoutěžit ve smíšených týmech a poznat se i mimo hokejbal. Zváni byli i rodiče dětí, kteří se také mohli zapojit do aktivit. Hlavním organizátorem akce byl Pavel Moláček, autorkou myšlenky akce Pavlína Ptáčníková.

Za slunečného počasí se v neděli dopoledne sešli hráči všech věkových kategorií ve sportovním areálu 4. ZŠ, kde si pro ně klub připravil soutěže v netradiční formě. Akce byla pojata ve stylu sportovního víceboje a vzájemného poznávání hráčů. „Tato myšlenka se zrodila hlavně z důvodu covidové pandemie. Díky této situaci nemohly děti zůstat spolu, hráči o sobě víceméně nevěděli, všichni byli zavření doma a důvodem bylo, aby se měli kam vracet, věděli, že tady na ně čekají spoluhráči a že tady na ně čekáme my a jsme rádi, že jsou tady s námi všichni,“ říká Pavlína Ptáčníková, která přišla s nápadem uspořádat tuto akci.

Účastníci byli rozděleni do třech týmů – červení, modří a černí. V každém celku byly zastoupeny všechny hráčské kategorie, od minipřípravky až po A-tým. „Akci jsem si velmi užil. Rozhodně mě bavilo si zasoutěžit s hráči z jiných ročníků,“ oceňuje tuto příležitost David Dvořák z mladších žáků. Každé mužstvo mělo také svého nehrajícího kapitána, který byl vybrán z trenérů. Červené vedl Michal Edl, černé Michal Samec a modré Stanislav Kastner. Všichni se tak mohli poznat i za jiných situací. „Doufala jsem, že to odstartuje nějakou možnost vídat se i mimo hokejbal. Není důvod držet v ruce pořád jenom hokejku a míček a bláznit po hřišti, ale naopak aby se děti poznaly i jinak, za jiných situací, za tím kdo je do týmu, kdo je do tahu a podobně,“ vysvětluje Pavlína Ptáčníková.

V úvodu oblékali soutěžní týmy nehrajícího kapitána, kdy mu každý z mužstva přinesl část hokejbalové výstroje. „Nejvíce se mi líbila první soutěž, kdy jsme oblékali nehrajícího kapitána (pana trenéra Edla) do hokejbalové výstroje na čas,“ říká David Dvořák. Poté byl měřen skok do dálky, kde se sečetly vzdálenosti všech z týmu. Následovalo rozdělení mužstev na skupiny A a B na nohejbalovém hřišti, kde vítězem této disciplíny se stal ten, kdo měl na své straně méně míčů. Na řadu pak přišla soutěž pro rodiče, kteří si vyzkoušeli střelbu na branku. Další soutěží bylo hledání vlastních bot a zamčené krabičky na kód. V hale se pokračovalo obíháním překážek na čas a otázkami na kapitány, jak poznali svůj tým a jak znají historii klubu.

Po skončení soutěží bylo na programu vyhodnocení, kdy každý ze soutěžících obdržel medaili. Vítězným týmem se nakonec stal modrý, na druhém místě skončili černí a na třetím červení. „Rád jsem se zúčastnil dnu HBC Plzeň. Byť jsem nevěděl, co úplně od toho očekávat, tak mě mile překvapila účast i organizace. Tímto děkuji organizátorům za pozvání a všem zúčastněným za skvěle strávenou neděli. Bylo krásné vidět děti sportovat a propojit je se staršími hráči. Myslím si, že na své si přišli i starší hráči včetně trenérů,“ hodnotí akci Petr Gřonka, hrající kapitán modrého týmu. „Těší mě, jak se poskládal a semknul tým modrých, byl jsem hrdý a užil si vítězství nad spoluhráči z A-týmu a především nad Michalem Edlem,“ dodává s úsměvem kapitán vítězného mužstva.

Účastníci si celý den užívali, soutěžemi se bavili a bylo vidět, že tento den byl nejen pro hráče, trenéry a funkcionáře zajímavým zpestřením. „Den byl dle mého názoru super nápad pro rozvoj mládeže. Celkově jsem si to moc užil. Obecně tyhle akce zaměřené převážně pro děti mě vždy bavily a rád bych si to někdy zopakoval,“ nezastírá Kevin Kristl. Spokojen byl i Petr Gřonka: „Dětem přeji, aby je ta soutěživost a chuť vyhrávat provázela v každém tréninku a zápase.“ Celý den hodnotila pozitivně i autorka nápadu: „Akce se vydařila nad míru, negativum dávám pouze počasí, mohlo být o pět stupňů míň, bylo by to mnohem lepší.“ Přesto si účastníci odnesli hezké vzpomínky a ještě před odchodem si udělali společnou fotku. „Doufám, že se akce bude opakovat,“ doplňuje na závěr Pavlína Ptáčníková.