B-tým bude bojovat ve čtvrtfinále, junioři na finálovém turnaji. Co přesně je čeká?

B-tým se ve čtvrtfinále 1. Alpa ligy střetne s pardubickým Svítkovem, o postupujícím do Final four rozhodnou dva duely. Junioři se vydají do Ústí nad Labem, kde v konkurenci dalších sedmi týmů budou útočit na nejcennější pohár. Co přesně oba týmy čeká?

Čtvrtfinále 1. Alpa ligy: HBC Svítkov Stars Pardubice vs. HBC Plzeň

Zatímco na podzim nezískal plzeňský B-tým ve čtyřech zápasech ani bod, na jaře vytěžil ze stejného počtu zápasů bodů pět. Omlazený tým, jehož drtivou většinu tvořili plzeňští junioři, dvakrát porazil Prachatice a umístil se na šesté příčce. První tým ligy postoupil rovnou do Final four, zbylá tři místa obsadí vítězové čtvrtfinále.

Šestí Plzeňané v něm vyzvou třetí družstvo, pardubický Svítkov Stars. Oba týmy se potkaly v plzeňské hale 6. června. Zápas byl velmi těsný, mečouni nakonec prohráli 2:3. „Se Svítkovem jsme sehráli skvělé utkání, kde jsme měli vítězství na dosah. Samozřejmě v play-off to bude určitě jiné, ale myslím si, že máme natolik zkušený tým, že to dokážeme zvládnout a v sérii uspět. Do zápasu půjdeme s obrovskou vůli a odhodlaností uspět. Tohle bude totiž klíč k úspěchu,“ říká směrem k sérii útočník Roman Poláček, autor čtyř bodů ve čtyřech utkáních (2+2).

Herní systém čtvrtfinále je následující. Začíná se na hřišti tabulkově horšího týmu. Za vítězství jsou vítěznému týmu uděleny dva body. V případě remízy se neprodlužuje. Rozhodující jsou v konečném důsledku pouze získané body, nikoliv rozdíl gólu či počet vstřelených gólů na soupeřově hřišti. V případě shodného bodového zisku po dvou utkáních se druhé druhé nedělní utkání přenese do rozhodující části ve formě desetiminutového prodloužení. Nerozhodne-li prodloužení, na řadu přijdou samostatné nájezdy.

Rozpis zápasů:

  • Sobota 26. června: HBC Plzeň – HBC Svítkov Stars Pardubice (14:00)
  • Neděle 27. června: HBC Svítkov Stars Pardubice – HBC Plzeň (14:00)

Finálový turnaj BEKO poháru juniorů

Zatímco věkem junioři nastupovali v 1. lize, jejich místa v juniorské kategorii zaplnil dorostenecký tým. V BEKO poháru nastupovali za Plzeň pouze dva „praví“ hráči juniorské kategorie. Po prohře v Prachaticích se mečouni zvedli a ve zbylých třech utkáních vždy bodovali. Na výhru s ústeckou Elbou a Rakovníkem navázal zápas s Kladnem, kde sice Plzeň prohrála po samostatných stříleních, ale získaný bod jí dal jistotu postupu na finálový turnaj.

Ten o víkendu hostí ústecký zimní stadion. O pohár pro vítěze bude soupeřit osm družstev rozdělených do dvou základních skupin. Ve skupině se svěřenci Michala Edla potkají s Malenovicemi, pražským Kertem a opět s prachatickými Horaly. Další program plzeňského týmu určí až výsledky základních skupin.

A co před turnajem říká útočník Dan Král?„Na finálový turnaj vyrážíme s mladým týmem, který odehrál i základní skupinu Beko Poháru, kde jsme dokázali své soupeře přehrávat. Bohužel jsme nedokázali všechny vypracované šance proměnit. Na těchto situacích jsme při trénincích pracovali, a když do zápasů nastoupíme jako proti dosavadním soupeřům, doufám že jim budeme těžkým protivníkem. Věřím, že všichni k turnaji přistoupíme zodpovědně a do každého zápasu dáme 100%“, říká odhodlaně střelec tří branek ze čtyř jarních duelů.

Rozpis zápasů

  • Sobota 26. května: HBC Plzeň – Malenovice (10:50)
  • Sobota 26. května: HBC Plzeň – HBC Prachatice (15:25)
  • Sobota 26. května: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň (19:05)