A-tým ve čtvrtfinále vyzve Ústí nad Labem, sérii zahájí venku

Po zkrácené základní části mečouni obsadili v tabulce šesté místo a ve čtvrtfinále play off se utkají s ústeckou Elbou. Čtvrtfinále hrané na dva vítězné zápasy začnou plzeňští hokejbalisté v sobotu na hřišti Ústí, o den později se představí v domácí hale. Případné třetí utkání odehrají ve středu na severu Čech.

Čtvrtfinále extraligy mužů: Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň

Plzeňští hokejbalisté nevstoupili do sezóny příliš dobře. Ve čtyřech venkovních utkáních před pozastavením sezóny nezískali ani bod a v tabulce byli poslední. Po restartu ročníku ale nastoupili v silnější sestavě a s velkou chutí dostat se do play off. Nakonec mečouni ve zkrácené základní části posbírali patnáct bodů a skončili na šestém místě. Ve vyřazovacích bojích se tak utkají s Ústím nad Labem, které se s dvaceti šesti body umístilo na třetí příčce.

Mečouni v restartované části sezóny nejprve porazili pražské Kovo 3:2, Letohrad 4:2 a Hradec Králové 3:2. Další týden zvítězili nad Karvinou v samostatných stříleních 4:3 a s Mostem prohráli v prodloužení 3:4. Následující utkání bylo také vyrovnané, z hřiště Karviné si odvezli výhru 4:3. I minulý týden skončil zápas těsným výsledkem, tentokrát mečouni podlehli Dobřanům 2:3.

Ústečtí stihli na podzim odehrát tři utkání, prohráli až v tom posledním, když v samostatných stříleních nestačili na Kert Park. Po rozběhnutí sezóny vyhráli s Hradcem Králové 3:1, tři body si přivezli také z Kova (4:1) a Karviné (4:3). V dalším utkání vyšli poprvé naprázdno, když neuspěli s Kladnem (4:5). Poté už se zase radovali, Hostivaři nepovolili ani skórovat (3:0) a body si zapsali i proti Letohradu (5:1). Následující duel zvládly lépe Pardubice, které v samostatných stříleních vybojovaly druhý bod (1:2). Poslední duel před play off skončilo stejným výsledkem, po základní hrací době ale byla spokojenější ústecká Elba.

Nedávné souboje mezi Plzní a Ústím byly vyrovnané. V úvodu minulé sezóny prohráli mečouni na severu Čech v samostatných stříleních 5:6. V odvetě v plzeňské hale museli domácí stále dotahovat, ale utkání zvládli v prodloužení (4:3). V prvním utkání letošního ročníku zvítězili ústečtí hokejbalisté 2:1. „Ústí je mladé a ambiciózní mužstvo. Očekávám hodně náročný zápas a vlastně i celou sérii, která se podle mě protáhne na tři zápasy,“ vyhlíží Michal Slanec obtížná utkání i ve čtvrtfinále.

Michal Slanec je s šesti body (4+2) neproduktivnějším hráčem týmu. Stejný počet bodů mají na svém kontě také Ondřej Kejř za tři góly a tři asistence, Richard Hurt, Vít Lokajíček a Marek Švarc dvakrát mířili přesně a čtyřikrát nahrávali spoluhráčům. Nejvíce bodů na straně hostů posbíral Radomír Vaněk, který vsítil sedm branek a na šest přihrál. Ústecký gólman Tomáš Rechtorik má druhou nejlepší úspěšnost zásahů ze všech brankářů extraligy mužů (94,63 %).

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Rozpis zápasů

  • Sobota 26. června: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň (15:00)
  • Neděle 27. června: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem (14:00)
  • *Středa 30. června: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň (18:30)