ČF2: Druhý zápas ovládla Plzeň! O postupu do semifinále rozhodne třetí duel

Druhé čtvrtfinálové utkání mečouni zvládli, i když se ve třetí třetině nevyvíjelo dobře. Skóre otevřel Kunzmann, pak ale přišly tři branky hostů. Plzeňští dvoubrankovou ztrátu dokázali smazat zásluhou Slance a Valenty a vítězný gól v samostatných stříleních si připsal Hanuš. Tým držel skvělými zákroky také Návara.

V úvodu utkání se k nebezpečnějším šancí dostávalo Ústí. Návaru se snažil překvapit Magasanik, následně Soukup, ale plzeňský brankář se blýskl výbornými zákroky a podržel svůj tým. Byli to ale Plzeňští, kteří se prosadili jako první. Martin Kunzmann si sklepl míček ve středním pásmu, vyběhl na osu hřiště a tvrdou střelou prostřelil hostujícího gólmana.

O chvíli později usedl na trestnou lavici Švarc a hosté vyloučení potrestali. K využití přesilové hry jim stačilo jen 16 vteřin. Bačák nejprve nahodil na bránu od modré, s dorážkou byl úspěšný David Magasanik. V závěru třetiny se do šancí dostali také plzeňští hokejbalisté, ale Hurt s Kejřem míček za brankovou čáru nedostali.

Ve druhé části hry si oba týmy zahrály početní výhody, skóre se v nich ale neměnilo. Po jejich skončení se do střelecké pozice dostal Valenta, který ještě nahrál na pravý kruh Tomáši Ulčovi, ten ale vedení Plzni nevrátil. Hra měla rychlé tempo a zanedlouho se radovali hosté. Hned po buly přišla nahrávka na modrou, kde byl připravený Ondřej Poláček a pohotovou ranou otočil stav utkání. Před přestávkou ještě zahrozil Soukup, ale ústecký útočník úspěšný nebyl.

Do třetí patnáctiminutovky tak vstupovala ústecká Elba s těsným náskokem. V úvodu byli aktivnější hosté, kteří si vybojovali také přesilovou hru. Tu využil od modré Ivan Kučera, a zařídil tak Severočechům dvoubrankové vedení. Poté měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu dvě minuty mečouni, ale nikdo se v ní neprosadil. Až po jejím skončení se vlnila síť. Naději dal svému týmu kapitán Michal Slanec, který ze středu hřiště propálil vše, co mu stálo v cestě.

Plzeňští hokejbalisté byli při chuti a snažili se o vyrovnání. Plzeňští trenéři si ještě vzali oddechový čas, byl i odvolán brankář a zkoušeli to v šesti. Prázdnou bránu se snažil trefit Soukup, ale míček šel jen vedle tyče. A jen 45 vteřin před koncem základní hrací doby se o vyrovnání postaral z levé strany Stanislav Valenta.

Utkání tak šlo do desetiminutového prodloužení. Tam měl spoustu práce Návara, který musel být neustále pozorný. Plzeňští hráči situaci navíc zkomplikovali dvěma vyloučeními, ale plzeňský strážce svatyně žádný míček za svá záda nepustil. Nakonec o vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení. V nich byli přesní Hurt a Lukáš Hanuš, jehož gól se nakonec stal vítězným. Hosté poté vystřídali gólmana a nikdo z Plzeňských už branku nevsítil. Naopak na druhé straně prostřelil domácího brankáře Soukup, ale to už Plzeň neohrozilo.

Stav sérii je nyní vyrovnaný 1:1 a o postupujícím do semifinále rozhodne středeční utkání v Ústí.