A-tým odstartuje novou sezónu v Hradci Králové

Po měsíci letní přípravy se mečouni zase dočkali naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Do nové sezóny vstoupí plzeňští hráči v Hradci Králové. Ten už minulý týden odehrál úvodní zápas, který se mu nevydařil podle představ. V plzeňské hale se představí junioři a starší žáci, dorost čeká venkovní souboj.

HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň, sobota 11. září od 13:00

Mužská extraliga se rozeběhla už minulý týden, mečouni mají úvodní zápas na programu až tento víkend. V minulé sezóně, která se dohrávala ve zkrácené podobě, skončili plzeňští hokejbalisté po základní části na šestém místě. Ve čtvrtfinále play off se utkali s Ústím nad Labem, se kterým nakonec prohráli 1:2 na zápasy. Hradečtí se po základní části umístili na osmé pozici a ve čtvrtfinále se střetli s prvním Kladnem. To porazili ve dvou utkáních, v semifinále je čekal Kert Park, na který už ale nestačili.

Přes léto se plzeňský tým obměnil. Hlavním trenérem mužstva se stal Stanislav Kastner a ke změnách došlo i na hráčských pozicích. Oproti jarní části skončili někteří zkušení hráči a další se vrátili do Švýcarska. Naopak z B-týmu přišli Jakub Vlasák, Ladislav Svoboda a brankářskou dvojici doplnil Marek Košňar. Mečouni tak do nové sezóny vstoupí s hodně mladým týmem. Nového trenéra má i Hradec Králové, kde tým převzal Jaroslav Pavlík, jeho asistentem je Jiří Rytíř.

Plzeňští v přípravě sehráli kladenský Páňa Cup, kde se potkali s Kladnem, Letohradem, Hostivaří a Skalicí. Na turnaji odehráli čtyři náročné zápasy, po kterých obsadili čtvrté místo. Ještě před začátkem nového ročníku poměřili síly v přípravném utkání s pražským Kovem, nad kterým zvítězili 3:1. Hradečtí hráči už minulou sobotu vyběhli k prvnímu extraligovému zápasu. Na hřišti Dobřan se na začátku duelu dostali do vedení, ale poté už skončily míčky jen za zády hostujícího gólmana a ze západu Čech se vraceli s prohrou 1:4.

Vzájemná utkání Plzně a Hradce byla v posledních dvou sezónách vyrovnaná, o vítězi rozhodla jen jedna branka. Naposledy se týmy potkaly v minulém ročníku v dohrávané jarní části v plzeňské hale. Domácí se v utkání dostali třikrát do vedení, Hradeckým se podařilo na dva góly odpovědět, třetí plzeňská branka už byla vítězná, a Plzeňští se tak radovali z výhry 3:2.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 11. září
  • A-tým: Hradec Králové – Plzeň (13:00)
  • Junioři: Plzeň – Prachatice (16:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Jindřichův Hradec (13:30)

Neděle – 12. září
  • Dorost: Kert Park – Plzeň (14:00)