Plzeňští se v prvním domácím utkání nové sezóny střetnou s Kladnem

V sobotu mečouni poprvé v novém ročníku sehrají domácí utkání, kde budou bojovat také o první body. Do západočeské metropole zavítá Kladno, proti kterému je nečeká lehký zápas. Kladenští hráči předchozí zápasy ovládli, Plzeňští si budou chtít zapsat první výhru. O víkendu budou v akci i všechny mládežnické celky.

HBC Plzeň – HBC Kladno, sobota 18. října od 16:00

Plzeňští hokejbalisté se poprvé v nové sezóně představí v domácí hale. V dohrávané části minulého ročníku tam dohrávali většinu zápasů, nakonec se po základní části umístili na šesté příčce. Ve vyřazovacích bojích ale nestačili na Ústí nad Labem, kterému podlehli po třech duelech. Do nové sezóny se jim ale vstup nepovedl. V úvodním utkání minulý týden vyjeli do Hradce Králové, kde prohráli 1:7. Po první třetině ještě těsně vedli, ale v těch dalších už soupeř zápas otočil.

Kladno po loňské základní části skončilo na prvním místě. Ve čtvrtfinále play off se utkalo s Hradcem Králové, který kladenské hráče porazil ve dvou zápasech a vyřadil je z bojů o medaile. Vstup do nového ročníku se ale Kladenským vydařil. V prvním utkání zvítězili na domácím hřišti nad Letohradem 6:1, minulý víkend vyhráli v Karviné 2:1. S šesti body mu zatím v tabulce patří druhé místo, jen o lepší skóre je na první pozici Most.

Ve vzájemných utkáních se lépe daří Kladnu. V minulé sezóně se týmy potkaly ve druhém zápase podzimní části, kdy byli v souboji lepší kladenští hráči. Ti ve druhé patnáctiminutovce otevřeli skóre utkání, v poslední části přidaly ještě tři přesné trefy a radovali se z výhry 4:0. I ten předchozí lépe vyšel Kladenským, kteří ho ovládli 2:1.

Oproti minulé sezóny se tým mečounů obměnil. K mužstvu se připojili mladší hráči, naopak někteří zkušenější už v týmu nepokračují. V minulém zápase měli hokejbalisté ze západních Čech potíže s produktivitou. Na hradeckého gólmana vyslali patnáct střel, ujala se jen jedna. Úspěšným střelcem je zatím jen Vít Lokajíček.

Nejproduktivnějšími hráči Kladna jsou Jaroslav Procházka, který vsítil tři branky a k tomu přidal jednu asistenci, a Dominik Barnošák, jenž zaznamenal čtyři nahrávky. Oba si všechny body zapsali v prvním utkání v Letohradě. Kladno je zatím jako jediný tým stoprocentní v oslabeních, kde neinkasovalo ještě žádný gól.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 18. září
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Kladno (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Blovice (11:00)

Neděle – 19. září
  • Dorost: Plzeň – Kladno (14:00)
  • Mladší žáci: Třemošná – Plzeň (10:30)