Trénink a osobní zodpovědnost každého hráče, nezastírá příčiny produktivity Michal Slanec

Mečounům se na začátku nové sezóny nedaří. Ve dvou zápasech vsítili jen dva góly a na svém kontě nemají žádný bod. Do sobotního utkání proti Kladnu nastoupil i kapitán Michal Slanec, který první souboj kvůli zranění vynechal. Plzeňský obránce není spokojený s týmovým výkonem, ten je potřeba zlepšit.

Úvod sezóny se vám příliš nevydařil, nastupujete ale v obměněné sestavě. Jak jsi zatím spokojený s předvedenou hrou?
Není se za co schovávat. Skóre 2:10 a nula bodů mluví za vše. Naše hra je prostě žalostná a je úplně jedno, v jaké sestavě hrajeme. Je to pouze na nás, jak k tomu přistoupíme a vše začíná už na trénincích. Já věřím, že se to zlepší.

Ty jsi první utkání v Hradci Králové nestihl kvůli zranění, které sis přivezl v polovině srpna z reprezentačního srazu v Litomyšli. Jak ses cítil na hřišti po delší době?
Bohužel to bylo už druhé zranění kotníku během jednoho roku a ty návraty jsou těžší a těžší. Nebylo to úplně stoprocentní. Chce to čas.

Mohl ses před novou sezónou nějak připravovat, nebo jsi nastoupil hned do zápasu?
Před zraněním jsem stihl jen týden suché přípravy a pak hned na zápas s Kladnem. Kondice mi úplně nechybí, ale je znát to tréninkové manko.

V sobotu jste na domácím hřišti prohráli s Kladnem 1:3. Jaké to bylo utkání z tvého pohledu?
Vstup do zápasu byl povedený. Důsledkem bylo vedení 1:0. Pak jsme opět přestali hrát a obrátilo se to proti nám. Nechci to hodnotit za všechny, možná že třeba z tribuny to tak hrozně nevypadalo. Obrázek si musí každý hráč udělat sám, jaký výkon na hřišti nechal.

Na začátku zápasu jste se dostali do vedení, soupeř pak skóre otočil. Obdrželi jste branku z dálky, pak se Kladenští prosadili po nešťastném odrazu míčku. Jak jsi vnímal tyto okamžiky?
Štěstí přeje připraveným a pokud mu jdete během zápasu naproti, tak se k vám přikloní. My jsme měli dost šancí dát více gólů v přesilových hrách, ale bohužel jsme proměnili jen jednu. To je prostě sport.

V zápase jste měli celkem osm přesilových her. Byly nepovedené početní výhody jedny z momentů, které vás mohly stát lepší výsledek?
Tak jich bylo dokonce ještě víc, než jsem si myslel. Ale jak jsem již řekl v předešlé otázce. Proměnili jsme jen jednu z tolika možností. Proti silnému soupeři jako je Kladno tyhle situace prostě rozhodují!

Už ve druhém utkání jste vsítili jen jednu branku, která na výhru nestačila. Kde vidíš příčiny nízké produktivity?
Trénink a osobní zodpovědnost každého hráče, který se do šance dostane. Liga je vyrovnaná a moc příležitostí v zápase není. My jsme si jich moc nevytvořili a pokud ty šance nezačneme proměňovat, tak jeden gól je na tři body prostě málo.

O víkendu se utkáte s Kert Parkem, který v posledních dvou zápasech také nezískal ani bod. Jaký souboj vyhlížíš a na co bude potřeba se zaměřit?
Je úplně jedno, jestli Kert prohrál jedno nebo pět utkání po sobě, i tak je to velice silný tým. Musíme se zaměřit hlavně na týmový výkon, jen tak můžeme myslet na body.